DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Rich Energy nem a Haasszal szakít, hanem a tweetelővel

Egyetlen nap leforgása alatt tisztázódni látszik a helyzet a Rich Energy Twitter-fiókja által szerdán közzétett meglepő szakítás ügyében. A cégnél állítják, kitartanak a Haas mellett, bár a saját közösségi oldalukhoz állítólag még nem férnek hozzá.

A Rich Energy részvényesei egy csütörtök délután kiadott közleményben tisztázták, hogy az egy nappal korábban a Twitter-fiókjukon megjelent különös üzenet, amely a Haasszal való szakításról beszélt, csupán egy rossz szándékok által vezérelt egyén akciója volt. A „bejelentés” váratlanságán az egész F1, köztük a Haas csapatát irányító Günther Steiner is meglepődött, ám most az energiaitalcég megerősítette, hogy eszük ágában sincs felbontani a szerződést az amerikai istállóval, amelynek névadó szponzorai.

„A Rich Energy többségi tulajdonosai szeretnének tisztázni egy bizonyos állítást, amely felhatalmazás nélkül kezdett el terjedni a médiában” – kezdi a cég által kiadott közlemény. „Teljes szívünkből hiszünk a Haas F1 Teamben, a teljesítményében, és teljes mértékben elkötelezettek maradunk a jelenleg érvényben lévő szponzori megállapodásunk mellett. Emellett nagyra tartjuk a Formula-1-et, és azt a felületet amelyet biztosít a termékünk számára.”

haas_1



„Egyértelmű, hogy egyetlen személy rossz szándékú akciója idézte elő ezt a szégyenletes helyzetet. Már zajlik annak folyamata, hogy jogilag felmentsük ezt a személyt minden kötelezettsége alól. Az ilyen egyének legfeljebb a saját nevükben beszélhetnek, ám véleményük nem egyezik a cég álláspontjával. Sajnálatos, ami történt, de nem fogunk többet beszélni erről az üzletileg érzékeny ügyről, hanem minden továbbit zárt ajtók mögött bonyolítunk le.”

„Szeretnénk megerősíteni a Haas F1 Team és a Formula-1 iránti elköteleződésünket, és köszönjük a Haasnak a támogatást és a türelmet, amíg ezt az ügyet a szervezetünkön belül megoldjuk.”

Eszerint tehát minden rendben a két fél viszonyában, leszámítva persze minden olyan anyagi és erkölcsi kárt, amit ez a tervezetlen zavarkeltés okozott. Illetve a paddockból származó értesülések szerint elképzelhető, hogy lesz még itt egy-két fennakadás. Elsősorban az szúrhat szemet, hogy az egész vitát kiváltó üzenet 24 órával később még mindig megtalálható a Haas Twitter-profilján, pedig ilyen esetekben az illetéktelenül vagy meggondolatlanul kikerült bejegyzéseket törölni szokták az érintettek – erre az F1-ben is volt már több példa, elsősorban Lewis Hamilton juthat eszünkbe az utólagos törlésekről.

Az egyik helyszíni újságíró érdekes adalékot osztott meg ezzel kapcsolatban, miszerint a Rich Energynek jelenleg nincs hozzáférése a saját Twitter-fiókjához, azt ugyanis tőlük függetlenül kezelték. A hamis üzenetet posztoló személyt pedig információi szerint nem sokkal azelőtt menesztették állásából, hogy megjelent volna a felületükön a Haasszal való állítólagos szakítás híre.

De még ha ez az ügy gyorsan le is zárul, akkor sem biztos, hogy teljesen kint van a vízből az F1-ben a botrányairól ismertté vált szponzor: szintén Maher értesülése, hogy amennyiben a Rich Energy a csütörtök esti határidőig nem fizeti ki a bíróság által megítélt 35 ezer font összeget a logó miatt vele jogvitában álló Whyte Bikesnak, akkor a bicikligyártó cég a Rich Energy felszámolását kezdeményezheti…

FRISSÍTÉS: Kollégánk helyszíni információi szerint a renitensen viselkedő személy nem más volt, mint a Rich Energy ügyvezető igazgatója, William Storey

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: