DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Köszönettel tartozunk Alonsónak és Vandoorne-nak is

Bár már nincsenek a csapatnál, a McLaren újdonsült csapatfőnöke, Andreas Seidl szerint az istálló hálával tartozik Sainz és Norris elődjeinek, Fernando Alonsónak és Stoffel Vandoorne-nak is, hogy most itt tartanak.

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is kimondottan frusztrált volt addg, amíg a McLaren versenyzője volt, majd 2019-re mindketten távoztak is a csapattól, Alonso a WEC-ben, Vandoorne pedig a Formula-E-ben keresve menekülőutat. Mindezek ellenére a csapat idén munkába álló csapatfőnöke, Andreas Seidl nagyon hálás mindkettejüknek, hiszen szerinte az ő munkájuk nélkül a McLaren most nem lehetne ott közvetlenül a nagycsapatok mögött, egyre stabilabban negyedik erőként.

„Azok után, hogy tavaly csak kilencedik leggyorsabbak voltunk, nem gondolom, hogy bárki számított volna tőlünk ennyire gyors fejlődésre” - dicsérte beosztottjait Seidl a Motorsport.comnak. „De mindez csak azt mutatja, hogy kezdenek kifizetődni azok a változtatások, amiket eszközöltünk tavaly. A csapat jó munkát végzett az idei autóval.”

seidl



És nem is csak a szó szoros értelmében vett csapat. „Sokkal többet értenek az autóból a versenyzők tavalyi visszajelzéseinek is köszönhetően, így nagy köszönettel tartozunk Fernandónak és Stoffelnek, akiknek köszönhetően megtudtuk, mik az autó gyengeségei, és hogy milyen irányba induljunk el az autó fejlesztésével. Mindez most hozza meg a gyümölcsét.”

Annak ellenére viszont, hogy a McLaren a negyedik helyért folytatott versenyben 20 pontos előnyben van jelenleg a Renault-val szemben, Seidl szerint senki nem dőlhet hátra. „A cél az, hogy folyamatosan fejlődni tudjon az autónk, és nyilván ezt a pozíciót is szeretnénk megőrizni, ameddig csak lehet. De minden megváltozhat nagyon gyorsan, így ez továbbra is egy nagyon szoros csata. A különbségek továbbra is nagyon kicsik, így nem szabad túllelkesülnünk, hanem le kell szegnünk a fejünket, és tovább dolgozni a még meglévő gyengeségeken az autónkon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: