DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Még négy Honda-győzelmet ígér Marko

Bár a Red Bull-tanácsadó korábban maga beszélt Verstappen kilépési záradékáról, most már a fantázia szüleményének nevezi azt, Vettel visszatérését a csapathoz azonban nem cáfolta.

Már az Osztrák Nagydíj leintése után őszinte örömmel ünnepelt a Red Bull és motorpartnere, a Honda, miután az új szövetség épp a csapat hazai pályáján szerezte meg első közös győzelmét – annak ellenére, hogy ekkor még a stewardok nem hagyták jóvá a végeredményt, és vizsgálták Max Verstappen előzését Charles Leclerc ellen. Bár a végül megtartott győzelem leginkább a gumistratégiának volt köszönhető, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nem győzte hangsúlyozni a Honda szerepét:

„Először csalódást éltünk át a rajt után, és azt gondoltuk, itt a vége. Azután Max lassan felébredt, az utolsó 30 körben pedig hihetetlen tűzijátékot, briliáns versenyzést produkált. Sokkal izgalmasabb volt így győzni, mint ha jól rajtolt volna, és csak egyet kellett volna előznie, hogy nyerjen!” – mondta Marko a Red Bull Ringen, futam után tartott sajtóértekezletén, melyen a Formula.hu is részt vett.



„És hozzá kell tenni azt is, hogy a Honda rendelkezésünkre bocsátotta a plusz lóerőket ebben a 30 körben. A Honda-motornak köszönhető a felzárkózás. Max minden egyes versenyt befejezett eddig ebben az évben, egyetlen műszaki hibánk sem volt. Ő sem hibázott és a Honda sem hibázott!” – dicsérte mindenekelőtt a pilótát és erőforrást Marko, majd ennél is tovább ment, és felidézte, hogy a szezon elején öt futamgyőzelmet jósolt a Red Bull-Hondának. „Ti is ott voltatok a tokiói sajtótájékoztatón, ahol öt győzelmet ígértünk. Volt, aki azt mondta erre, őrült vagyok. Továbbra is úgy gondolom, hogy elérhető!”

A Formula.hu részletesen beszámolt az Osztrák Nagydíj egyik fő témájáról, arról az elméletről, hogy Max Verstappen és Sebastian Vettel 2020-ban helyet cserélhet: a német, aki hétvégén a Red Bull motorhome-jában tett látogatást, visszatérhet nevelőcsapatához, míg Verstappen egy záradék alapján felbonthatja hosszútávú szerződését, hogy a Ferrarihoz igazoljon. A gondolatmenet alapját jelentő kitétel érvényét vesztette vasárnap – ez arról szólt, hogy Verstappen akkor léphet ki, ha a Red Bull nem győz a Magyar Nagydíjig, illetve a pilóta nem rendelkezik bizonyos pontmennyiséggel. Bár Helmut Marko maga beszélt a kilépési záradékról ugyanezen a hétvégén, vasárnap már azt állította, az színtiszta feltételezés.

„Vannak szakértők, akik többet tudnak Max szerződéséről, mint ő és én. Nincs közük a valósághoz. Nem is akarnánk megtartani Maxot, ha nem tudnánk győztes feltételeket biztosítani neki. Továbbra is az a szándék lebeg előttünk, hogy minden idők legfiatalabb világbajnoka legyen belőle” – jelentette ki Marko. Megjegyzendő, hogy a pletykák ellenére nem ejtett szót Vettelről, azaz nem is cáfolta, hogy a német megérkezhet, akár Verstappen csapattársaként.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: