DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

McLaren: Örülünk az új futamgyőztesnek

A hibrid érában első sikerét szerezte motorszállítóként a Honda, amely a McLarennel három év alatt dobogóra sem tudott állni. Ricciardo a középmezőnyből figyelhette volt csapattársa parádés győzelmét.

A McLaren-Renault is elégedett lehet 2019-es szezonjával, hiszen az Osztrák Nagydíjon elért újabb kettős pontszerzésnek köszönhetően szilárdabbá vált a csapat negyedik helye a konstruktőri bajnokságban – de hol van felzárkózásuk a korábbi motorpartnerhez, a Hondához képest, amely a Red Bull-lal társulva a kilencedik versenyen megszerezte első hibrid győzelmét, amelynek a McLarennel töltött három év során közelébe sem jutott. Az újságírók Spielbergben a wokingi csapatfőnököt, Andreas Seidlt is megkérdezték, mit gondol a Honda fényes sikeréről.



„Örömteli látni, hogy új győztest avattak a Formula-1-ben. Nemcsak a Honda, hanem a Formula-1 egésze számára nagyszerű” – mondta a Seidl, akit a GMM idézett. Mikor azonban neki szegezték a kérdést, nem tette volna-e jobban a McLaren, ha még egy évet vár, a McLarenhez idén csatlakozott szakember gyorsan kibújt a válasz alól:

„Az igazat megvallva ez még az én időm előtt történt, ezért nem az én gondom. A csapat jelenlegi helyzetével foglalkozom, ezért tartózkodom, hogy véleményt nyilvánítsak. Elégedett vagyok a Renault-val ápolt partnerséggel, mivel a karosszéria és motor hatékonyan dolgozik együtt. A Renault remek munkát végzett a télen, jelenleg semmiféle kérdésünk nincs a motorral kapcsolatban” – fogalmazott diplomatikusan a német.

A paddock egy másik szereplője, aki keserű szájízzel nézhette Max Verstappen sikerét, a Red Bullt a Renault kedvéért elhagyó Daniel Ricciardo. Neki azt a kérdést szegezték, mit érzett, amikor a holland elsőként szelte át a célvonalat.

„Azt éreztem, hogy nem akarok 12. lenni. Valami nem stimmelt az autónkkal hétvégén. A McLaren ugyanazt a motort használja, de több leszorítóerő, hatékonyabb autó áll a rendelkezésükre, ezért gyorsabbak az egyenesben. Max remek versenyt futott, a Formula-1 is jól járt vele, Mateschitz úr pedig örülni fog” – mondta az ausztrál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: