DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Russellt és Hamiltont is megbüntették

Sem George Russell, sem Lewis Hamilton nem úszta meg, hogy akadályozták riválisaikat az Osztrák Nagydíj időmérőjén: a leintés után mindketten büntetésben részesültek, ráadásul mindkettejüket egyforma szankcióval sújtották.

Danyiil Kvjat épp az utolsó méterek felé haladt gyors körén, amikor kisebbfajta tumultus alakult ki az utolsó szektorban: az orosznak leginkább George Russell Williamse volt útban, ami miatt félre is kellett rántania a kormányt, elesve így a továbbjutástól a Q1-ből.

Az orosz elfogadta Russell bocsánatkérését, de azért hozzáfűznivalója volt az esethez: „Mit lehet erre mondani? Előfordul az ilyen, de hát blokkolva lettem az időmérőn. Tönkre lett téve az egész. De örüljünk, hogy semmi komolyabb nem történt. George odajött hozzám, és elnézést kért, mondván, a csapat nem szólt neki semmit, hogy valaki jönne mögötte, de ilyenkor az ember magának is lecsekkolja, hogy mi a helyzet a közelében. Az egy dolog, hogy szól a csapat, de nekünk magunknak is figyelnünk kell erre.”

Nem úszta meg a büntetést Lewis Hamilton sem, akit Russellhez hasonlóan három hellyel sorolnak hátra. A vb-címvédő az ötödik helyről rajtolhat, ő Kimi Raikkönent akadályozta.

 

 

„A 44-es számú autót a bokszból kijövet informálták arról, kik jönnek mögötte, így a hetes számú autóról, Kimi Raikkönenről is” - szól a stewardok indoklása. „Bár megpróbálta elkerülni az incidenst, ez nem volt elegendő arra, hogy ne tartsa fel Raikkönent, akinek így félbe kellett szakítania gyors körét.” Hamilton nemrég, még a büntetés kiosztása előtt úgy fogalmazott, az egész feltartás csakis a csapata által biztosított kevés információ miatt jöhetett létre a mögötte érkezőkkel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: