DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Red Bull: Vettel jobban érezte magát nálunk

Sebastian Vettelre hatalmas nyomás nehezedik a Ferrarinál. Tőle várják a megváltást, a Mercedes legyőzését, és Christian Horner szerint ezért sem tud úgy teljesíteni, mint ahogy korábban.

Elképesztő a Mercedes idei teljesítménye: hét futamból hetet sikerült megnyerniük, bár néhányszor a szerencse és más körülmények is kellettek az eddigi sikerhez. Sebastian Vettel egy erős csapattársat kapott maga mellé, ráadásul az egész csapat tőle várja a bajnoki címet, ami már most elúszni látszik Lewis Hamiltonékkal szemben.

Christian Horner visszaemlékezett a német Red Bullban töltött időszakára: „Velünk Sebastian olyan volt, mint egy metronóm, amikor vezetett egy futamot. Mindig nagyon erős pozícióban volt. Most úgy néz ki, napjainkban sokkal nagyobb nyomás helyeződik rá, mivel ő szállítja a reményt a Ferrarihoz, egy olyan környezetbe, ami csak úgy vonzza a nyomást.”

„Ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki az emberekből, a lehető legtökéletesebb környezetet kell megteremteni számukra, ez nagyon fontos. Sebastian nagyon magának való ember, aki nagy rajongója a történelemnek és a sportnak. Csakúgy, mint mindenki más, amikor élvezi, amit csinál, sokkal jobban teljesít.”

 horner-vettelrol-2019



„Azokban az években, amikor a Red Bullnál volt velünk, jól éreztük magunkat. Bár keményen küzdöttünk az ellenfeleinkkel, mindig találtunk ebben is valami vidámságot” – magyarázta a brit, mit kellene másképp csinálnia a Ferrarinak Vettellel kapcsolatban.

Horner szerint nem jó irány, hogy Kanadában megbüntették a Ferrari pilótáját: „Sajnálom, hogy ez az ügy a versenybírák előtt kötött ki. Próbálnánk erősíteni a versenyzést, és kevesebb büntetést kiszabni. Nem tesz jót ez a nézőknek sem. A szabályokat minden szituációban mérlegelni kell, ezért kellenének állandó versenybírák, akik helyén tudnák kezelni, mi a versenybaleset, és mi nem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: