Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 21. hétfő
F1

Ricciardo: Most megmutatjuk, mit tud a Renault

Daniel Ricciardo nagyon várja, hogy istállója hazai versenyén, Franciaországban végre bizonyíthassa, hogy nem egyszeri kiugrás volt Montreal, ráadásul a Renault komoly fejlesztéseket kap.

A hétszeres futamgyőztes ausztrál szívesen megmutatná a Francia Nagydíj hétvégéjén, mi is a valós tempója a gyári Renault-nak. Jó alapként tekinthetünk a Kanadában mutatott teljesítményre, ahol az időmérőn mindkét versenyautó bejutott a Q3-ba, még az egyik Mercedesszel is küzdhetett a verseny bizonyos szakaszában, végül a kettős, stabil pontszerzés is könnyedén összejött. Ahogy Carlos Sainz is elmondta, manapság szinte minden a technikán múlik, sokkal kevésbé a pilótán.

Az évad első felében a műszaki meghibásodások nagyon megnehezítették a Renault-k dolgát, mivel onnantól az erőforrást csak visszafogott teljesítménnyel merték használni egészen Monacóig, ám azóta elméletileg ezek a gondok megoldódtak, így Franciaországban is odacsaphatnak a lovak közé. Ehhez egy nagymértékű aerodinamikai frissítési csomag is hozzájárul.

Ricciardo egyre magabiztosabb, fokozatosan javul a Renault

„A szezont óriási várakozással kezdhettük meg. Úgy vélem, az utóbbi hetekben egyértelműen elindultunk felfelé és kezdjük megmutatni valódi tempónkat. Legutóbb erős hétvégét zártunk, előtte sokszor csak a stresszben volt részünk, most már viszont optimisták lehetünk, hogy jó úton járunk” – nyilatkozta Daniel Ricciardo a Francia Nagydíjra készülve.

„Így is egyértelmű, hogy sok munkánk van még azzal, hogy valóban elérjük azt a szintet, amivel év elején számoltunk. Kanadában így is élvezetet okozott, hogy végre a legjobb háromra is veszélyesek voltunk. Franciaországban nagyon szeretném a csapatot büszkévé tenni, tudom, hogy ez az istállónak nagyon fontos verseny lesz. Célunk, hogy megismételjük a Kanadában látott formánkat. Tavaly Paul Ricard-on jó tempóval jelentkeztünk, most több komoly fejlesztést is hozunk, ez azt is jelentheti, hogy megmutathatjuk valós tempónkat. Az autó egyre jobb, én is egyre magabiztosabbá válok” – tette hozzá a rutinos ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?