DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A túlmelegedő fék okozta Norris minden problémáját

Lando Norrisnál a fék kezdett túlmelegedni, ez okozott egy olyan szerencsétlen láncreakciót, amely mindössze 8 kör után az angol kieséséhez vezetett Kanadában. A konkrét kiesést viszont nem közvetlenül a fék okozta.

Lando Norris versenye Kanadában mindössze nyolc körig tartott, amikor a célegyenesen áthaladás után nem sokkal félre kellett állnia jobb hátsó felfüggesztésének törése miatt. A kiesés után látszott az is, hogy kisebb tűz üt ki ezen a területen, ennek akart a McLaren mindenképp utánajárni. A csapat vizsgálata alapján az derült ki, hogy az újonc gyakorlatilag kiegyenesítette a hármas-négyes kanyar sikánját, ezek voltak az első jelei a fékproblémáknak. A fékek innentől túlmelegedtek, majd a kör végére ez tönkretette a felfüggesztést is.

00119010_777



„Magasak voltak a hőmérsékleti értékek a fékeknél” - fogalmaztak a csapat részéről a Motorsport.com kérdésére. „Ettől tönkrement egy komponens, amely végül a tűzhöz vezetett azon a területen. Ezen a területen gyakorlatilag semmilyen levegőáramlás nincs, így nem volt, ami eloltsa a tüzet, a hőmérséklet pedig egy idő után magasabb lett, mint amit a karbonszálas elemek elbírnak.”

Norris problémáit egyszeri alkalomnak lehet tekinteni. „Teljesen tisztában vagyunk azzal, mi okozta a problémákat, és ez nem visszatérő jelenség. Ráadásul Carlos fékproblémáihoz sincs semmilyen köze. Ott a túlmelegedést egy elromló alkatrész okozta, amit miután kicseréltünk, minden visszatért a rendes kerékvágásba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: