DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Abiteboul: Nem felejthetjük el Vettel esetét

A Renault főnöke szerint az a baj az F1-gyel, hogy csak beszél és beszél a problémáiról, aztán elfelejti azokat. Azt javasolja, Sebastian Vettel legutóbbi esete erre ne legyen egy újabb példa.

Továbbra sem múltak ki a Sebastian Vettelre Kanadában kiosztott öt másodperces időbüntetés által előidézett utórengések, az F1 világa egy szűk hét elteltével is napi szinten beszél a megosztó döntésről. Jól jelzi a helyzet súlyosságát, hogy számtalan néző mellett jó pár autóversenyző is nemtetszését fejezte ki a végeredménnyel kapcsolatban. Erre reagálva a Renault főnöke azt javasolta, az F1 vezetői most ne hagyják feledésbe merülni az incidenst.

abiteboul-portre-2018



„Akárhányszor történik egy ilyen eset, akkor beszélünk és beszélünk róla, aztán továbbállunk. Ez a probléma a Formula-1-ben, hogy nincs következetesség. Ha úgy gondoljuk, hogy gond van valamivel, akkor előbb meg kellene azt oldani, mielőtt elfelejtjük. Nem akarok semmit hozzáfűzni a konkrét esethez, mert amikor történt, akkor én a mi saját versenyünkkel voltam elfoglalva, de ha úgy gondoljuk, hogy gond van, akkor azt kellően körbe kellene járnunk. Csak a pillanat hevében beszélünk róla” – magyarázta Cyril Abiteboul.

Vettel a Kanadai Nagydíj leintését követően úgy nyilatkozott a helyzetről, hogy ő nem ebbe az F1-be szeretett bele, szerinte olyan a modern Formula-1, mintha azt a jogászok uralnák.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: