DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrari cserélget, miközben a Mercedes stabil

A maranellóiak csapatfőnöke elmondta, hogyan látja a két csapaton belüli különbségeket. Felmerült az egyik ok, ami miatt a címvédő alakulat egy kicsivel mindig a Ferrari előtt jár.

Tovább halad a Mercedes a siker útján: idén még azt a futamot is az Ezüstnyilak valamelyik versenyzője nyeri, ahol nem őt intik le elsőként. A hét eddigi hétvégéből mindet megnyerte a csapat: kettőt Valtteri Bottas, ötöt pedig Lewis Hamilton zsebelt be.

Bár Helmut Marko szerint a szabályok is a Mercedes számára a legkedvezőbbek, Mattia Binotto most egy másik indokra mutatott rá. A német gárdánál nem váltogatják az embereket az egy-egy szakterületen, így sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, mint például a folyamatosan új embereket bevető Ferrarinál.

 ferrari-az-osszeszokottsagrol-2019



„Nagyon stabil csapatuk van. Már évek óta ugyanabban és a megfelelő pozícióban vannak az embereik. A Ferrarinál mi átszervezésen esünk át és egy fiatalos csapat vagyunk ebben a tekintetben. Sokan közülünk új a pozíciójában. Bár nem vagyunk fiatalok, nem töltjük be régóta a ránk bízott feladatokat” – vázolta a helyzetet Binotto.

Ez is mutatja, hogy minden tényező számít abban, hol tud lenni egy adott csapat az F1 mezőnyében. Jelenleg ismét minden a Mercedes kezére játszik: az összeszokottság, a magabiztosság, talán a szabályok is, van egy remek autójuk, így nagyon nehéz lesz felvenni velük a versenyt 2019-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: