DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Nem így akartunk nyerni

Sebastian Vettel elsőként látta meg a célvonalat, de a büntetése miatt nem ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára, hanem Lewis Hamilton. Harmadikként Charles Leclerc-t intették le Kanadában.

Nem szakadt meg a Mercedes elképesztő sorozata. Lewis Hamilton nyert, mert Sebastian Vettelt szabálytalannak ítélték a versenybírák, és öt másodperces időbüntetéssel sújtották. A német az egyik hibája után úgy jött vissza a pályára, hogy Hamilton ne tudjon elmenni mellette.

Lewis Hamiltonnal sem sokszor fordul elő, hogy másodikként ért be, de győzelmet ünnepelhetett, de Kanadában ez történt: „Először is szeretnék hálát mondani a csapatomnak, nagyon jók voltak, nagyszerű erőfeszítést tett mindenki. A motorral voltak gondok reggel, pénteken pedig hibáztam. Ha a srácok nem lettek volna ennyire szorgalmasak, akkor nem lett volna ilyen jó versenyünk, nagyon köszönöm nekik.”

„Nem így akartunk nyerni, nyomtam, hogy megelőzzem, de kikényszerítettem a hibát tőle, és ő szélesen fordult. Összeértünk volna, majdnem összeütköztünk, nagyon szerencsétlen eset volt, de erről szól az autóversenyzés. Én elfordultam normálisan a kanyarban, de amikor visszajössz a pályára, nem szabad az ideális ívre visszatérni. Valószínűleg ezért kapta a büntetést. A Ferrari egész hétvégén gyorsabb volt, hálás vagyok, hogy ott lehettem Sebastian nyakán, nagyon fontos pontokat szereztünk, de nem hiszem, hogy meg tudtam volna előzni” – emlékezett vissza az esetre a brit.

 top2-kanada



Sebastian Vettel annyira csalódott volt, hogy először nem nyilatkozott Martin Brundle-nek, sőt a dobogóra sem akart felmenni.

Leclerc bahreini dobogója után ismét pezsgőzhetett: „Örülök a saját teljesítményemnek, elég gyorsak voltunk. Sajnálom, hogy tegnap az időmérőn hibáztam, és dolgoznom kell rajta, hogy ez ne forduljon elő. A versenytempó nagyon jó volt, de csalódott vagyok a csapat miatt, mert nagyon keményen dolgozott mindenki a Ferrarinál, hogy itt legyünk. Nem tudom, hogy mi történt Sebbel, de a csapat mindenképp megérdemelte volna a győzelmet ma. Erősebben fogunk visszatérni.”

Vettel nyilatkozata ide kattintva olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: