DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly: Kanadában a végéig bármi történhet

Elméletben kedvezőtlenebb stratégiával, de az előkelő ötödik helyről kezdi meg az F1-es Kanadai Nagydíjat a Red Bull franciája, aki szeretne erős pontokkal gazdagodni hazai versenye előtt.

Max Verstappen Q2-es elvérzése és Valtteri Bottas dupla Q3-as hibája után sem tudott közvetlenül a két Ferrari és Lewis Hamilton mögött a negyedik helyen zárni Pierre Gasly – azt az előkelő pozíciót Daniel Ricciardo szerezte meg a Renault-val –, de az ötödik rajtkockával sem elégedetlen a Red Bull franciája. Pénteken még panaszkodott az autóra, így arra a kérdésre, hogy mi javult az edzésekhez képest, így felelt:

„Mindenben. Tegnap este mindent alaposan kielemeztünk, világosan láttuk, milyen irányba kell haladnunk, és már délelőtt jobban és kényelmesebben éreztem magam az autóban. Pénteken hiányzott a sebesség és a tapadás is összességében, de úgy vélem, a csapat remekül reagált.”

Az esélyeket illetően így nyilatkozott Gasly a helyszínen tartózkodó újságíróknak: „A futamon az ötödik helyről indulok. Az elején igyekszem a lehető legjobban megnyomni a lágy gumis etapot. Tudjuk, hogy elég nehéz lesz mindenkinek, aki a puha gumin indul. Meglátjuk, tudjuk-e tartani a közepes keveréken induló Mercedesek és Ferrarik tempóját. Trükkös lesz, de talán valamit tudunk kezdeni stratégia terén. Láthattuk Kanadában a korábbi években, hogy itt bármi történhet a végéig. Nem tudom, pontosan milyen helyezést vehetünk célba, de nyilván teljes gázzal fogunk hajtani, és remélhetőleg erős pontokat szerezhetünk.”

Gaslyt hiába faggatták a soron következő hazai versenyével, a Francia Nagydíjjal kapcsolatos várakozásairól és a szurkolók várható támogatásáról, a Red Bull pilótája kötötte az ebet a karóhoz, hogy egyelőre csakis a montreali vasárnapra és a minél erősebb pontszerzésre koncentrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: