DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Monaco pont jól jött a McLarennek Indy után

Zak Brown szerint a Fernando Alonsóval történtek után nagy szükségük volt arra, hogy az F1-es csapat ilyen jól szerepeljen a Monacói Nagydíjon és bíznak a hasonló folytatásban.

Hosszú évek vergődése után idén szép csendben összeszedte magát a McLaren, Monacóban Carlos Sainz a hatodik helyet szerezte meg, ezzel pedig idén már másodszor gyűjtötték be a "best of the rest" legjobbja címet, vagyis a három topcsapat pilótái mögötti legjobb helyezést. Zak Brown vezérigazgató szerint erre most óriási szükségük volt az Indy500-on Fernando Alonsóval történt kálvária után.

"Egyszerűen csak nagyon örülök a csapatnak" - mondta Brown az Autosportnak. "Most további pontokat kell szereznünk, egyszerre egy futamra koncentrálni, de a csapat egyre jobb és jobb lesz hétvégéről hétvégére. Csak még gyorsabb autót kell adnunk a pilótáinknak" - tette hozzá, majd arról is beszélt, hogy Sainz hatodik helyében annak is szerepe volt, hogy csapattársa, Lando Norris feltartotta a többieket.

san



"Carlos nagyszerűen vezetett, a csapat pedig kiválóan hajtotta végre a bokszkiállást. Sajnos Lando veszített egy pozíciót a rajtnál, de utána is remekül teljesített és besegített Carlosnak, amikor szüksége volt rá. Ez a stratégia!" - mondta Brown.

Mindez egy héttel történt azután, hogy érthetetlen hibák sorozatát elkövetve nem tudták kvalifikálni magukat Alonsóval az Indy500-ra, úgyhogy Brown szerint lelkileg, mentálisan nagyon nagy szükségük volt erre a sikerélményére és a jó eredményre, amely után némilet feltöltődve várhatják a reményeik szerint hasonlóan sikeres folytatást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: