DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Haas a pontszerzés ellenére csalódott

Bár az egyik Haasban Romain Grosjean pontszerzőként ért célba, a csapat tempója alapján reális esély lehetett volna a dupla pontszerzésre is. Ennek megfelelően az istálló csalódott.

Büntetések, kedvezőtlen körülmények... ennek a vége csak az lehetett a Haas szempontjából, hogy még a pontszerzésért is meg kellett izzadniuk, hiába indulhatott például Kevin Magnussen az ötödik helyről. A pontszerzés végül egy autóval összejött, de ez végül nem is Magnussen, hanem Grosjean lett - a csapat nem is elégedett különösebben a hercegségbeli eredménnyel.

Kevin Magnussen rendkívül peches versenyt futott, mert hiába tartotta meg helyét a rajt után, a Safety Car idején kijött bokszba, viszont beragadt nyolc olyan autó mögé, amelyeket nem hívtak ki, innentől pedig gyakorlatilag veszve volt a verseny a dán számára. Ehhez, amolyan szegény embert az ág is húzza-alapon még hozzájött egy pályaelhagyás miatti öt másodperces büntetés, így a dán végül csak tizennegyedikként futott be. Ehhez képest még istenes volt a csapattárs Romain Grosjean futama, aki a tizenharmadik helyről indulva csípte el az utolsó pontot a tizedik helyen - mindezt úgy, hogy egyébként őt is megbüntették a bokszutca záróvonalának elvesztése miatt.

00119008_733



„Nagyon nehéz versenyünk volt, ami rosszul alakulhatott, az szinte mind rosszul is alakult” - fogalmazott Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. „De tudjuk nagyon jól, ez Monaco, a körülmények áldozatai lettünk. Nem is akarok belemenni abba, miért szereztünk csak egy pontot, könyvet lehetne írni róla. Tudjuk, nagyon sokan boldogok lennének egy szerzett ponttal, de mi nem vagyunk azok.”

A pohár mégis félig tele van Steinernek. „Az eredmény miatt csalódottak vagyunk, ami miatt viszont nem, az az autó tempója. A versenyen olyan helyzetekbe kerültünk, amikbe nem akartunk volna, de az autó gyorsabb annál, ahogy tűnt. Erre lehet építeni, egyszer majd remélhetőleg nem leszünk pechesek. Azt nem is kívánom, hogy szerencsések legyünk, csak pechünk ne lenne már.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: