DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem büntették a Verstappen-Hamilton koccanást

Max Verstappen a győzelemért küzdött, második lett, de dobogóra sem állhatott a Monacói Nagydíjon. A holland mindkét Mercedesszel összeért a futam során, de a másodikat végül nem szankcionálták.

A Red Bull pilótája főszerepet játszott a Monacói Nagydíjon: Max Verstappen a harmadik helyről startolt, azonban a bokszutcában rámenősen átlépte Valtteri Bottast, így az éllovas Lewis Hamilton fő kihívójává vált. Csakhogy egy öt másodperces büntetést kiosztottak rá veszélyes kiengedés és a Bottasszal való kontakt miatt, melyet második bokszkiállás híján utólag írtak hozzá összidejéhez. Verstappen számára kritikus volt, hogy megelőzze Hamiltont és elszakadjon, különben Sebastian Vettel és Bottas közelsége miatt az öt másodperc hozzáadása után a dobogót is elveszthette.

A futam feszült hajrájában Verstappen végig a gumikkal küzdő Hamilton mögött loholt, de előzési helyzetbe egyetlen alkalommal került: három körrel a leintés előtt a sikánnál próbálkozott, de összekoccant Hamiltonnal. Sorsa így megpecsételődött: második helyen futott be, de a büntetés hozzáadása után a dobogóra sem állhatott fel, negyedik helyen értékelték.



A koccanást Hamiltonnal ugyancsak vizsgálták a leintés után, de a stewardok ezért az incidensért nem szankcionáltak. Verstappen két büntetőponttal távozik Monte-Carlóból a bokszutcai eset következményeként.

„Természetesen nagy kár, hogy büntetést kaptam, de mindent beleadtam ma, hogy megelőzzen Lewist” – nyilatkozott a futamot követően a Sky Sportsnak Verstappen. „Mikor elkezdtem üldözni őt, növelte a tempóját, és elkezdte fogyasztani a gumijait. Igyekeztem további nyomást helyezni rá. Élvezetes versenyem volt. Szerettem volna dobogón végezni, de a tempót nézve erősek voltunk.”

A futamgyőztes Hamilton is ejtett pár szót kettőjük incidenséről: „Szoros volt, kicsit későn vetődött be. Szerencsére az utolsó pillanatban megláttam, de az első szárnya a hátsó kerekem vonalában volt, így nem is tudott volna előzni. Lágyan egymáshoz értünk, aztán folytattuk” – mondta az ötszörös világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: