DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg: Leclerc agresszív és türelmetlen volt

Elhamarkodott manőverével Nico Hülkenberg futamát is megpecsételte a Ferrari-pilóta: a német szerint a frusztráltan versenyző monacói nem tudott mérlegelni a vasárnapi nagydíjon.

Úgy tűnt, a 15. helyről rajtoló Charles Leclerc nagy felzárkózást produkálhat a Monacói Nagydíjon, de miután megelőzte Lando Norrist és Romain Grosjeant, Nico Hülkenbergbe beletört a bicskája: összeütközött a Renault pilótájával, és mindketten megforogtak, valamint defektet kaptak. A végül 14. helyen végző Hülkenberg nem volt elragadtatva, hogy a fiatal pilóta miatt elúszott futama.

„Charles túl agresszív volt. Egészen messziről érkezett, én pedig egyébként sem hagytam nagy rést. Láttam, hogy támad, én pedig igyekeztem korrekt lenni. Nyitottam a kormányon, hogy helyet hagyjak neki és mindketten életben maradjunk. Ő megpördült a saját tengelye körül és megcsókolta az autóm” – idézi a planetf1.com Hülkenberget.



„Nem találtam el a falat, de a hátsó kerekem kivágta, és itt ment félre minden. Egyszerűen túl ambiciózus volt. A versenymérnököm mondta, hogy az előző körben megelőzte Grosjeant, és éreztem, hogy támadni fog. Ilyenkor mérlegelni kell az esélyeket, és tudni, hogy a lehetőség valós-e vagy sem. Úgy gondolom, hogy ma türelmetlen volt, frusztráltság volt benne tegnapról, ezért át akart gázolni a mezőnyön. De Monacóban nem így működik” – dorgálta meg a Ferrari pilótáját a német.

A Renault újabb gyenge versenyt zárt, a csapat két ponttal távozott Monacóból, holott a futam ígéretesen indult Daniel Ricciardo számára: az ötödik helyen is állt, de a helytelennek bizonyuló boksztaktika miatt végül csak kilencedik lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: