DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Mindenkinek pozíciókat ajándékoztunk

Hiába állt a start után az előkelő ötödik helyen, a biztonsági autós fázis alatt megejtett kerékcserének köszönhetően épp csak pontot szerzett a Renault pilótája az F1-es Monacói Nagydíjon.

Kiválóan indult a monacói verseny Daniel Ricciardo számára, hiszen a rajt után feljött az ötödik pozícióba a két Mercedes, valamint Max Verstappen és Sebastian Vettel mögé. Aztán azonban Charles Leclerc defektje után pályára hajtott a biztonsági autó, az ausztrált pedig kihívták a bokszba kerékcserére. Ezzel azonban nagyon hátraesett a Renault pilótája, aki végül csak a kilencedik helyet tudta megszerezni, azt is annak köszönhetően, hogy Romain Grosjean időbüntetést kapott előtte.

„Ki kell még találnunk, mi is történt pontosan. A Rascasse-nál ért az üzenet, hogy „boksz”, így már nem volt időm másképp reagálni. Nyilvánvalóan nem ez volt a helyes döntés” – idézi Ricciardót a PlanetF1.com. „Csapatként fogjuk megvitatni, mit csinálhattunk volna jobban. Meg kell néznünk, mit láttak akkor, ami miatt behoztak. Mindketten bejöttünk, ezzel mindenki másnak pozíciókat ajándékoztunk. Kár érte, mert jól startoltunk, Kevin volt a célunk, és el is kaptuk, az ötödik helyen haladtunk, az volt az igazi pozíciónk. Nagyon jó eredményt érhettünk volna ma el.”

A csapattárs Nico Hülkenberg még Ricciardónál is rosszabbul járt, hiszen miután Leclerc nekiütközött, még defektet is kapott, és már nem tudott beférkőzni a pontszerzők közé. „Frusztráló, mert az autó és a teljes csomag sokkal jobb volt, mint amit az eredmény sugall. Nagyon keserű ez így. Miután Charles nekem ütközött, defektet kaptam, ez pedig egy egész sor rossz dologhoz vezetett. Ha ezen a pályán hátulra kerülsz, nagyon nehéz visszazárkózni. Minden ellenünk dolgozott ezen a versenyen. Csalódáskeltő és frusztráló, de tovább kell dolgoznunk, mert szerintem meg fog fordulni a szerencsénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: