DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hosszan búcsúzott Laudától Toto Wolff

A Mercedes F1-es csapatának vezére arról beszélt, hogy megtiszteltetés volt számára Niki Laudával az utóbbi hat és fél év, az pedig különösen, hogy a barátjának nevezhette őt.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, Niki Lauda, a Formula-1 egyik legendája hétfőn késő este, hetven éves korában elhunyt - a korábbi klasszis pilóta, szakkommentátor és a legutóbb a Mercedesnél vezetői szerepet betöltő osztrákról nagyon sokan emlékeztek meg a közösségi oldalakon, nemrég pedig a Mercedes is kiadott egy közleményt.

"Először is, az egész csapat, az egész Mercedes nevében szeretném kifejezni legmélyebb részvétünket Niki feleségének, Birgitnek, a gyerekeknek, családjának, közeli barátainak" - mondja ebben Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatának vezére. "Niki mindig a sportágunk egyik legnagyobb legendája marad, egyesítette a hősiességet, az emberséget és az őszinteséget az autóban, illetve azon kívül is."

"Az ő távozása ürességet hagy maga után a Formula-1-ben. Nemcsak egy hőst vesztettünk el, aki bemutatta a valaha volt legrendkívülibb visszatérést, amit láttunk, de egy olyan embert, aki a nagyon értékes nyíltságot, őszinteséget hozta a modern Formula-1-be. Nagyon hiányozni fog, mint a józan ész hangja" - folytatta Wolff.

"A Mercedes uganakkor elvesztett egy fényt, ami irányt adott. Az elmúlt hat és fél évben, csapattársként Niki mindig brutálisan őszinte és teljesen lojális volt. Megtiszteltetés volt őt a csapatban tudni és tanúja lenni annak, hogy mennyit jelentett neki az, hogy része volt a csapat sikereinek. Bármikor besétált Brackley-be, vagy Brixworth-be, vagy előadta valamelyik híres motivációs beszédét, olyan energiát hozott, amelyre senki más nem volt képes."

"Niki, te egyszerűen pótolhatatlan vagy, soha senki nem lesz hozzád hasonló. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy az elnökünknek hívhattunk téged és megtiszteltetés volt személyesen számomra, hogy a barátomnak nevezhettelek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: