DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen 2020 után elhagyhatja a Red Bullt

Jos Verstappen elhintette, hogy fia, Max korántsem biztos, hogy szerződése lejárta után is a Red Bull pilótája marad. A Mercedesnek sokkal jobb az autója és a motorja is, ráadásul Wolff-fal jó barátok.

A 21 esztendő Max Verstappen jelenleg kimondva, kimondatlanul, de az első számú versenyzője a Red Bull Formula-1-es csapatának. Édesapja, Jos szerint, bár jelenleg jó helyen van fia, de nem zárja ki, hogy 2020-at követően más csapat színeiben láthatjuk majd Verstappent.

„Ahogyan most kinéz, Max jól járhatna azzal, ha a Red Bull-lal marad, de mi nagyon körültekintőek vagyunk, kivárjuk, hogyan alakulnak a dolgok” – idézi a holland De Telegraaf Verstappen édesapját.



Ez a nyilatkozat egybevág a korábbi pletykákkal, melyek szerint Toto Wolff és a Verstappen család telefonon tartja a kapcsolatot, a Mercedes csapatfőnöke pedig elárulta nemrég, hogy jó barátságot ápol Verstappenékkel.

„Azt hittük, idén jobbak lesznek az esélyeink, de a Mercedesnek jobb a motorja és az autója is. A jelenlegi helyzet alapján még az is elképzelhető, hogy Max idén nem fog nyerni egyetlen versenyt sem. Hosszú távon kell gondolkodnunk, ugyanakkor a 2021-es szabályváltozások előtt teljesen lutri csapatot választani” – mondta Jos Verstappen, miután fia szerződése 2020 végén jár le a Red Bullnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: