DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: A Mercedes mindenhol felsőbbrendű

A Red Bull pilótája szerint a címvédők autója az összes típusú kanyarban erősebb az RB15-től, legalábbis jelen pillanatban. Ettől függetlenül jónak tartja saját versenygépét.

Vasárnap idei második dobogós helyezését ünnepelhette a 2019-es Formula-1-es szezonban Max Verstappen, aki a legjobb eredményeket tekintve egy szinten áll Sebastian Vettellel (két-két harmadik helyezés), a ponttáblázaton azonban meg is előzi a négyszeres világbajnokot. A fiatal holland kétségkívül kiváló formában van, ám az autójáról ugyanez egyelőre nem mondható el. Bár saját bevallása szerint nincs probléma az RB15-össel, tempóban egyelőre azért jelentősen elmarad a Mecedes világverő autójától.

verstappen-portre-20191



"Egyetlen kanyarban sem vagyunk jobbak a Mercedestől" - jelentette ki Verstappen a Spanyol Nagydíj leintését követően. "Jó az autó, nem azt mondom, hogy baj van vele. Mindenesetre jelen pillanatban a Mercedes mindenhol gyorsabb tőlünk. Ezen a pályán elég erősek voltak a lassú kanyarokban, ami számukra jó előjel Monacóra."

Az Ezüst Nyilak hétvégi bődületes fölénye szinte kizárólag a barcelonai pálya lassú kanyarokkal tűzdelt, utolsó szektorában mutatkozott meg. A holland szerint ez jól mutatja, mennyire sokoldalú a Mercedes FW10-es, miközben az RB15-ösön van még mit csiszolgatni.

"Azon a pályaszakaszon nagyon hatékonyan bántak az autójukkal. Mi egyelőre az új szabályok [jelentette konstrukció] és a gumik szempontjából sem tartunk ott, ahol szeretnénk. Ez a hétvége viszont egy lépéssel közelebb vitt ehhez, remélhetőleg ezt folytatni tudjuk" - magyarázta.

Verstappen hétvégi kimagasló teljesítményéről Christian Horner is nyilatkozott, erről itt írtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: