DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: A Red Bull nem elég jó, a Ferrarinak hiányosságai vannak

Saját csapattársát tartja legnagyobb ellenfelének a bajnoki címért folytatott harcban Lewis Hamilton: már elismeri, a másik két élcsapat jelentős hátrányban van. Nem zárja ki, hogy mind a 21 versenyt megnyeri a Mercedes idén.

A számok alapján a Formula-1 idei szezonja Lewis Hamilton és Valtteri Bottas csatájáról fog szólni a világbajnoki címért: öt nagydíj után a brit 112, a finn 105 ponttal rendelkezik, a Mercedes párosa mögött harmadik helyen álló Max Verstappen a Red Bull-lal mindössze 66 egységet gyűjtött. Már az ötszörös világbajnok Hamilton is céloz rá finoman, hogy Bottason kívül a riválisok nem jelentenek rá nagy fenyegetést.

„A legnagyobb ellenfél mindig az a személy, aki a legközelebb van hozzád” – idézi a crash.net Hamiltont. „A többiekhez képest kényelmes különbséggel rendelkezünk. Habár a Red Bull motorja javult, nem építettek olyan jó autót, mint az előző években. A Ferrarinak pedig jó a motorereje, de más területen hiányosságai vannak.



„Ezért a legnagyobb fenyegetés mindig az, aki a legközelebb áll hozzánk, különösen, hogy Valtteri remek köröket húz elő. Jó dolog a csapat számára, és teljesen megérdemli pozícióját. Öröm látni, hogy új szintre lépett” – dicsérte kollégáját Hamilton.

Az ötből három futamot megnyerő brittől is megkérdezték, győzhet-e mind a 21 versenyen a Mercedes: „Ki tudja? Kétségtelen, hogy nem számítottunk arra, hogy a szezon első öt futamát megnyerjük. Ez hihetetlen biztatást ad mindegyikünknek. Mindenki hihetetlenül hajt, amit nagy öröm látni. Fenomenális csapatunk van, a mérnöki irodában senki sem bízza túl magát, nem bánják a konstruktív kritikát. Azt hiszem, ez jelenleg a legerősebb csapat, és még sosem voltunk ennyire jók. Ezt pedig nagyon nehéz lesz megtörni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: