DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Blokád fenyegeti a Monacói Nagydíjat

Nehézségekbe ütközhet a legközelebbi futam problémamentes lebonyolítása, Franciaország déli részén ugyanis tiltakozások zajlanak, ami közvetetten Monacóra is hatással lehet.

Az egyszerű demonstrációk nem hoztak eredményt, így a francia taxisok kicsit keményebb eszközökhöz folyamodtak, hogy követeléseiknek eleget tegyenek. A taxisofőrök felháborodását az okozza, hogy a hatóságok jelentősen megnövelték az engedélyek ellenőrzését az utóbbi időben.

Ez része annak a hadjáratnak, amivel igyekeznek letörni a svindlereket, ugyanakkor ezzel frusztrálják is a dolgukat normálisan végző taxisokat. Szerdán ezért stratégiát váltottak és szándékosan káoszt okoztak a nizzai repülőtéren. A Cannes-i filmfesztivál első napján ezzel jókora felfordulást idéztek elő, mivel lehetetlenség volt kijutni a reptérről.

A filmfesztivál első napján nagy volt a káosz, ez lesz jövő héten is?


A hatóságok nem léptek fel erőszakos eszközökkel a demonstrálókkal szemben, ám az alapprobléma egyelőre továbbra is fennáll. A taxis blokád következő tervezett időpontja május 23-a, tehát a Monacói Nagydíj első, csütörtöki napja lesz, ha nem sikerül megállapodásra jutniuk a feleknek.

„Ezúttal ígéretet kaptunk, hogy a város illetékeseivel találkozni és tárgyalni fogunk, de ez egyelőre még csak ígéret. Ha nem rendeződik kielégítően a helyzetünk, készen állunk arra, hogy ennél is tovább menjünk. A dolog egyszerű, ha május 22-ig nem teljesülnek a követeléseink, akkor huszonharmadikán, a Monacói Nagydíj kezdetén mindent lezárunk. A szerdai akciónkban hetvenen vettünk részt, legközelebb kétszázan lennénk” – idéz a gpfans.com egy név nélkül nyilatkozó tüntetőt.

A nyugodt és zökkenőmentes nagydíjrendezés érdekében remélhetjük, hogy a következő néhány nap során megállapodás születik a felek között. De vajon ki lesz az esélyes a hercegségben? Vajon ismét a Mercedes uralja majd a mezőnyt, vagy a Red Bull és a Ferrari végre képesek lesznek megtörni ezt az elképesztő győzelmi sorozatot?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: