Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 16. péntek

Taxi

Blokád fenyegeti a Monacói Nagydíjat

Nehézségekbe ütközhet a legközelebbi futam problémamentes lebonyolítása, Franciaország déli részén ugyanis tiltakozások zajlanak, ami közvetetten Monacóra is hatással lehet.

részletek

Repülő taxi tanulmányt tesztel az Audi

Az amszterdami Drone Week rendezvényen mutatja be először repülő és szárazföldön közlekedő „Pop.Up Next” tanulmányát az Audi, az Airbus és az Italdesign. Ez az innovatív koncepció repülő taxiként egyesíti az önvezető elektromos autót és az utasszállító drónt. Az első nyilvános tesztrepülésen a repülő egység precízen helyezte az utasszállító kapszulát a földi modulra, amely aztán önvezető üzemmódban hagyta el a tesztterületet. Ez egyelőre egy 1:4 arányú kicsinyített modell volt. Azonban a következő évtizedben az Audi nagyvárosi ügyfelei már - multimodális formában, a levegőben vagy az úton haladva - használhatják ezt a kényelmes és hatékony repülő taxi szolgáltatást. A járműváltást kiiktatva élvezhetik az utasok szabadidejüket, pihenhetnek vagy dolgozhatnak.

részletek

A Toyota már teszteli a jövő taxi szolgáltatását

A Toyota, a JapanTaxi, a KDDI és az Accenture közös pilot-programmal tesztelte a mesterséges intelligenciával támogatott taxis szolgáltatást: a négy vállalat közös munkájának eredményeként született meg az a taxis diszpécser-rendszer, ami az okostelefonok lokációs big data*1 adatfolyamát és az adott területre szervezett rendezvények információit összevetve előre felméri a taxiszolgáltatás iránti igényeket. A vállalatok Tokió területén egy kísérleti program során tesztelték a rendszer működését.

részletek

Sofőr nélküli taxit is lehet fogni Amerikában

Pontosabban egyelőre még csak Phoenix városában: az önvezető technológián már évek óta dolgozó Waymo elindította „korai utas” programját, amelynek keretében néhány autót már forgalomba is állítottak.

részletek

Repülő taxikat gyárthat a Porsche

Néhány évtizede a 2000-es évek elejére jósolták, hamarosan azonban tényleg valósággá válhatnak a városok utcái felett cikázó, utasokat szállító járművek.

részletek

Nyomd a gázt! - Az izomautós taxis mindenkit megörvendeztet

Amíg tart a tanév, Evald Jastad fia, Martin naponta kétszer is vérpezsdítő utazásra számíthat otthona és a 16 kilométerre lévő óvoda között – méghozzá egy nagy teljesítményű izomautóval, ami lélegzetelállító szépségű skandináv tájakon suhan vele végig.

részletek

Forradalmi meghajtás a jövő japán taxijaiban

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota új, ikonikus taxit tervezett Japán számára, amelynek klasszikus karosszériája alatt forradalmi, gáz-hibrid erőforrás bújuk meg.

részletek

Eszement taxis: 50 előzés két perc alatt!

Egy rémült japán turista készítette az alábbi videót egy őrült taxisról, aki egészen elképesztő száguldozást mutatott be: autóversenyzőnek képzelte magát a sofőr Sanghajban!

részletek

A taxis, akitől nem lesz vizes a lábad

Előfordult már veled, hogy akkora tócsa figyelt az út szélén, hogy kénytelen voltál belelépni, mert nem tudtad átugrani? Nos, valakinek jobb ötlete is van hasonló esetekre.

részletek

Ebbe a sárga taxiba te is beülnél!

Nem túl jó a sajtója mostanában a budapesti taxisoknak, de most előrukkoltak valamivel, amire valószínűleg sokan csettintenek majd: a Nimrod által átalakított sárga Ferrarira bukkantunk a társaság közösségi oldalán...

részletek

Holnap érkezik a Taxify Budapestre!

2016. augusztus 19-től már Budapesten is elérhető lesz a Taxify, a nemzetközi taxiszolgáltatás, amely a kellemes és biztonságos utazási élmény mellett, az utasok elégedettségét helyezi középpontba.

részletek

Itt a vége: elüldözték az Ubert!

Két órával a Magyar Nagydíj rajtja előtt véget ér az Uber budapesti szolgáltatása: az innovatív rendszer működését ellehetetlenítették abszurd elvárásokkal és elavult szabályozásokkal.

részletek
Olvastad már?