DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Renault: Nem fogalmaztunk meg túlzó célokat!

Ahogy haladunk előre a 2019-es szezonba, a Renault még mindig nem érzi úgy, hogy túl optimista célokat tűzött volna ki magának az idényre, és továbbra is az eredetileg felállított lécet szeretné átugrani.

A Renault 2019-nek úgy vágott neki, hogy egyértelműen az volt a célja, hogy kilépjen a középmezőny masszájából, maga mögött hagyja ezeket az istállókat, és a három nagy, a Mercedes-Ferrari-Red Bull hármas után eredjen. Ehhez képest a franciák eddig mindössze két hetedik helyet tudnak a két versenyzővel összesen felmutatni, így pedig a Renault jelenleg mindössze a nyolcadik helyen áll a konstruktőri tabellán, mindössze 12 szerzett ponttal.

Adódna a kérdés, nem lőttek-e fölé a Renault-nál a 2019-es célok megállapításakor, de Cyril Abiteboul csapatfőnök továbbra is az eredeti tervekhez tartja magát. „Vissza kell térnünk arra a szintre, ahol most tartanunk kellene, így pedig továbbra is tarthatjuk magunkat az eredeti tervekhez, és nem kell változtatnunk a célkitűzéseinken” - szögezte le Abiteboul. „Nincs is ez tervben jelenleg.”

07219025_002



A Renault autóján látszik az, hogy jó a tempója, viszont nem túl megbízható, ennek jeleként előfordult az is, hogy egyik autójuk sem ért célba, például Bahreinben. A Renault-nak tökéletes hétvégék kellenének - viszont Abiteboul szerint nincsenek ezzel egyedül. „Ugyanezt elmondhatja mindenki más is. Ha a Haas mindent jól csinál, ha a McLaren vagy a Toro Rosso mindent jól csinál, akkor nekik is más eredményeik lehetnének. Nyilván egy apró hiba mindent meg tud változtatni, és sokkal látványosabb eredményekkel jár, mint ami egyébként a valóság.”

Vannak rövid és hosszabb távú célok a csapatnál. „A legfontosabb most az, hogy ismét olyan versenyképesek tudjunk lenni, amilyennek lennünk kell, ez pedig, ha minden jól alakul, több mint megvalósítható.”

Ami bátorító tény a franciák számára, az az, hogy a negyedik helyezett McLaren is csak 10 pontra van tőlük. „Ez csak jó hír. Továbbra is rendkívül nyílt a csata, és ott van még a szezonból a kétharmad, hogy ezt eldöntsük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: