DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Honda: Jobb a formánk a Renault-énál

A Honda újabb dobogót szerzett Max Verstappen révén Barcelonában. Yamamoto elmondta, hogy jobb időszakuk van, mint a Renault-nak, de abban nem biztos, hogy előrébb tartanak az erősorrendben.

A japán gyártó megszerezte második dobogóját a Red Bullnak köszönhetően az év ötödik futamán. Még így is jobban állnak, mint a Renault, akik visszatérésük óta nem tudnak dobogós helyezést elérni.

Ráadásul most úgy tűnik, hogy a Honda erőben is utolérte a franciákat, de a japánok főnöke nem gondolja, hogy sokkal előrébb tartanának a francia riválisnál: „A Red Bull és a Toro Rosso segítségével mi most jobb formában vagyunk, mint a Renault. Ugyanakkor nem hiszem, hogy sokkal előrébb járnánk.”

 honda-a-formarol-2019



„Keményen dolgozunk a motor erősítésén, úgy, hogy közben a megbízhatóságot is magas szinten akarjuk tartani. Ez hatalmas fejlesztési munkát igényel, de enélkül nehéz felzárkózni” – folytatta a japán szakember.

Nem is olyan irreális cél a japánoktól, hogy felérjenek a dobogó legfelső fokára, hiszen eddig remekül alakul a kapcsolatuk a Red Bull-lal, ami már harmadik helyekben is megmutatkozott.

Yamamoto szeme előtt is ez lebeg: „A Honda számára mindig a győzelem a cél. Eddig a lóerők és a megbízhatóság kiegyensúlyozottságára koncentráltunk, de már úgy gondolom, hogy további lóerőkre van szükségünk. Továbbra is javulni szeretnénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: