DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff a pletykák ellenére nem hagyja el a Mercedest

Chase Carey távozik 2020 után az F1 éléről, és sokan Toto Wolffot látják már az amerikai vezető helyén. Az osztrák szakember viszont ezúttal cáfolta, hogy tervben lenne nála csapata elhagyása.

Hatalmas sikerszériája van jelenleg a Mercedesnek: az év első négy futamának mindegyikén legelöl végeztek pilótáikkal. Még akkor is sikerült a Ferrarit megverniük, amikor az olaszok tűntek erősebbnek, ez pedig jelzi, mennyire jó munkát végez a Mercedes csapata és vezetősége.

Talán ezért is a címvédő gárda vezetőjét és résztulajdonosát, Toto Wolffot látják sokan az F1 éléről távozó Chase Carey helyén 2021-től. Az osztrák viszont tagadta a híreszteléseket: „Nagyon sok pletyka kering a paddockban. Nekem nem egy átlagos szerepem van a Mercedesnél, én rendkívüli helyzetben vagyok itt. Résztulajdonos vagyok a csapatban, imádok a dolgozókkal lenni, és számít nekem a velük fenntartott kapcsolat.”

„Egy jó légkörű helyen dolgozom, motivált vagyok minden egyes nap, hogy ezt csinálhatom. Még van néhány év a jelenlegi szerződésemből, és úgy gondolom, hogy minden megbeszélés, amit folytat az ember (például a versenyzőkkel), csakis akkor lehetséges, ha a szerepére koncentrál. Én ilyen vagyok, és nem szándékozok változtatni semmin 2020 után sem.”

 wolff-nem-megy-el-a-mercitol-2019



Wolff elmondta, hogy nemcsak ő, hanem a Mercedes is ott lesz még egy ideig a száguldó cirkuszban: „Úgy érzem, jó helyen vagyok. A Mercedes semmi jelet nem adott rá, hogy be szeretné fejezni (F1-es) programját. Épp ellenkezőleg, nyitottak vagyunk mindenre, amiből profitálhatunk.”

„A következő 10 évben az egész autóipar megváltozhat: fejlődik elektromos ipar, és helyi változások is zajlanak. Nem akarok utalni rá, hol lehetünk 10 év múlva, de rövidtávra annyit mondanék, hogy a Mercedes nagyon sokat lát az F1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: