DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen nem szándékosan koccant Grosjeannal

Majdnem drámát hozott a Spanyol Nagydíj a Haasnak, hiszen összeértek a versenyzőik, amikor pontszerző helyen haladtak, de végül nem történt baj. Magnussen elmondta, nem direkt történt meg mindez.

Végül mindkét pilótának jutott pont a Spanyol Nagydíjon, amire idén először volt példa. Magnussen a hetedikként, Grosjean pedig utolsó pontszerzőként látta meg a kockás zászlót, ami remek eredmény az amerikai alakulatnak.

A dán így látta az incidenst Grosjeannal: „Volt egy kis koccanás Romain és köztem, amit nyilván nem szeretnénk látni, de nem volt benne semmi szándékosság. Örülök, hogy mindkét autót behoztuk a pontszerző helyekre. Meg fogjuk beszélni, mivel az ilyen szituációkat meg is kell. Nem ezt szeretnénk, hogy összeérjenek a csapattársak, de nem szándékosan csináltam, ahogy Grosjean sem, ebben biztos vagyok.”

 magnussen-a-koccrol-2019



„Remek, hogy ilyen jó eredményt értünk el néhány rossz futam után. Szenvedtünk a gumikkal, de úgy tűnik, ezúttal sokkal jobban működtek. Ez már péntek óta igaz, és egészen a versenyig kitartott. Minden körülmények között működtek, és boldog is vagyok emiatt” – folytatta a mostani legfontosabb tapasztalatával a dán.

Magnussen pozitívan áll neki a következő hétvégéknek is: „A fejlesztések is beváltak, nem voltak hatalmas újítások, de jó néhány alkatrészt hoztunk. De a legfőbb dolog mégis az, hogy a gumik működtek. Sokkal melegebb volt ezen a hétvégén, így remélhetőleg a nyáron is ilyen versenyeink lesznek, és jó teljesítményt nyújthatunk majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: