DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc: Most nem volt gond a csapatutasítás

A Ferrari ezúttal mindkét pilótájának kedvezett: amikor Leclerc volt gyorsabb, őt engedték előre, amikor pedig Vettel, akkor a németnek jutott a zöld út. A monacói elégedett a helyzettel.

Az olaszoknak a Spanyol Nagydíjon sem volt esélyük a Mercedes ellen, így zsinórban ötödször ünnepelhettek a németek kettős sikert. Ráadásul Max Verstappen is Vettel elé lépett, így a dobogó is elúszott.

Ezúttal egyenlő bánásmódban részesítette a csapat a két pilótát, amit Leclerc is így érez: „Most ezen a versenyen egyáltalán nem volt probléma számomra. Az első etapon gyorsabb voltam, de mindig nehéz a helyzet, amikor a mögötted lévő versenyző azt mondja, hogy gyorsabb. Mindig elöl akarunk lenni. Elengedtek, hogy fussam a versenyemet, és amikor én szenvedtem, visszacseréltük a pozíciónkat.”

 leclerc-a-spanyol-nagydijrol-2019



A monacóinak egy szakaszon a kemény keveréken kellett mennie, de szerinte ez is jó döntésnek bizonyult: „Nem hinném, hogy rossz döntés volt a végén (a keményebb gumi), de sajnos nem tudtuk őket megfelelően működésre bírni. Sokat szenvedtünk a hátsókkal, de a közepesen is így volt. Ki kell elemeznünk ezt is.”

A Ferrarinak mindenestre a fejlesztés ellenére még megszorongatnia sem sikerült a Mercedest, így van tennivalójuk a következő hétvégéig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: