DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Edzésről edzésre tűnt el Kubica önbizalma

Sokkal jobban indult a hétvége Robert Kubica számára, mint az eddigiek, de az időmérőn ismét visszajött a rossz érzete. A lengyel ismét kikapott csapattársától, és nem számíthat könnyű futamra.

A Williams ráadásul még mindig nem mozdult előrébb az erősorrendben, így a kvalifikáción is csak egymással küzdhetett a két pilóta a mezőny legvégén. Robert Kubicának pedig még nem sikerült idén elvernie csapattársát, George Russellt időmérő edzésen, és ez Spanyolországban sem volt másképp.

Kubica folyamatosan szenved, ezért a csapat kitalálta, hogy cseréljen autót a két pilóta erre a hétvégére. Eleinte úgy nézett ki, ez be is vált, de Kubica végül fokozatosan újra elveszítette önbizalmát a Williamsben: 

„Különös, mert pozitív érzésekkel kezdtem az első gyakorlást, aztán ez edzésről edzésre teljesen eltűnt. Nincs meg a jó érzet az autóban, még a kanyarbevételekkel is szenvedek. Emellett ott van a túlkormányzottság, ami leginkább az utolsó kifutásomon jött elő, amikor már jobb állapotban volt a pálya.”

 williams-spanyol-idomero-2019



„Ráadásul az ezelőtti gyorskörömön elég sok időt veszítettem az utolsó szektorban az egyik Ferrari miatt, aki kivezetőkörön volt éppen. Az utolsó szett gumi is nagyon furcsa volt, és hatalmas túlkormányzottsággal szenvedtem, amire nem számítottam” – ecsetelte a problémahegyeket a lengyel.

Csapattársának, George Russellnek sem volt egyszerű kvalifikációja: „A körülmények ellenére rendben ment minden. Köszönöm a srácoknak, hogy elkészültek az autóval az első edzésen elkövetett hibám után. Azután még egyszer megpördültem (az időmérő elején), amikor Antonio Giovinazzi az utamba került. Így nem is igazán tudtam, mit gondoljak, amikor elkezdtem az utolsó gyorskörömet.”

A Williams tehát folytatja pocsék szezonját, és egyelőre még az is nagy gondot okoz a csapatnak, hogy a középmezőnnyel felvegyék a versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: