DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Nem vagyok boldog

A szombati szabadedzéshez képest jócskán alulteljesített az Alfa Romeo az időmérőn, Raikkönen és Giovinazzi csak a 14. és 18. helyen végzett. Nem egy nagy, hanem sok kis probléma miatt gyengélkedett a csapat.

Kimi Raikkönen az Alfa Romeóval a középmezőny egyetlen pilótája, aki a szezon eddigi mindegyik nagydíján pontot szerzett. Spanyolországban kedvezőtlen pozícióból, a 14. rajthelyről kell folytatnia a sorozatát, ráadásul úgy, hogy csapatának számos apró hibát kellene orvosolnia a vasárnapi futamig.

„A hétvége kezdetén szenvedtünk kicsit a beállítással, az FP3 azonban rendben volt” – kezdte szombati értékelését az Alfa Romeo Racing sajtóközleményében a hétvége előtt kifejezetten bizakodó Kimi Raikkönen. „Azután a körülmények megváltoztak, ez pedig megnehezítette a dolgunk. Egyrészről nem vagyok boldog, másrészt viszont mindent megpróbáltunk. Az időmérőn megfutottunk a hétvégénk legjobb körét, de sajnos nem volt elég gyors. Nem egy nagy problémánk van, hanem sok kicsit, amelyeken megpróbálunk dolgozni és javítani.”



A svájci istálló csapatfőnöke, Frederic Vasseur elmondta, a csapat nem tudta működésre bírni az abroncsokat, miután a délelőtti szabadedzést követően megemelkedett a hőmérséklet. A vezető is hozzátette, ez a számos kicsi probléma egyike. Az időmérőn 18. pozícióban végző Antonio Giovinazzi a fék problémájáról is beszélt:

„Küszködtem a fékekkel egész hétvégén, és nem volt másként a mai időmérőn sem. Nagy csalódás volt így a Q1, a 10-es kanyarban hibáztam, blokkoltam az elsőket, ami vélhetően a Q2-es helyembe került. Kihívás lesz a holnapi verseny, mivel itt nem könnyű előzni. Továbbra is dolgozunk, hogy javuljunk, és meglátjuk, mire leszünk képesek a versenyen” – értékelt az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: