DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Renault épphogy bekerült a Q3-ba

Mégsem az első tízből fog indulni egyik autójuk sem, mivel Daniel Ricciardo büntetése miatt. Az ausztrál hibázott a körén, Nico Hülkenberg pedig már a Q1-ben, így egyikük sem elégedett.

Nem a legjobb hétvégéje eddig a francia gárdának a barcelonai. Ugyan Daniel Ricciardo bejutott a Q3-ba az időmérőn, de ez volt a maximum a csapattól. Ráadásul az ausztrált csak három hellyel hátrébb fogjuk látni a rajtrácson vasárnap a bakui incidens miatt.

Ricciardo mégis elégedettnek tűnik ezzel a teljesítménnyel: „Jó munkát végeztünk és bekerültünk a Q3-ba. Ez volt a célunk, és péntek után éreztem, hogy van még bennünk potenciál ennek eléréséhez.” 

 renault-spanyol-idomero-2019



„Talán egy kicsit előrébb is kerülhettünk volna a rajtrácson, de elveszítettem az autó hátulját a 13-as kanyarban a második kifutásomon, és időt veszítettem. Ez megakadályozta, hogy egy igen jó időmérőnk legyen, de így is hatalmas erőfeszítés kellett ehhez az eredményhez. Ott van még a büntetésünk is, de a pontokra utazunk.”

Csapattársa, Nico Hülkenberg viszont rendkívül csalódott a kvalifikációt követően: „Elégedetlen vagyok a teljesítményemmel. Hibáztam az első kifutásomon, és egy kicsit meg is érintettem a falat, így le kellett cserélnünk az első szárnyat és a légterelőm is megrongálódott. Ha az ember hibázik, meg is fizet érte: a Q2-t a minimumon tudtuk csak teljesíteni. Egy kicsit hiányzik a tempó, és a harmónia sem teljes az autóval. Jobb eredményt szeretnénk vasárnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: