DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Nem vagyok én vezér

Kimi Raikkönen remekül érzi magát az Alfa Romeónál és jól is teljesít. Bár sokan a kiscsapat vezérének tartják, ő maga azonban nem gondolja, hogy annyira fontos szerepe lenne az istállónál.

Négy futam, négy pontszerzés eddig Kimi Raikkönen mérlege a 2019-es szezonban, ami az Alfa Romeótól kifejezetten jó produkciónak számít, különösen annak tükrében, hogy fiatal csapattársa, Antonio Giovinazzi még egyszer sem végzett idén a pontszerzők között.

A Sauberből Alfa Romeóvá átvedlett svájci gárda jelenleg a hatodik pozíciót foglalja el a konstruktőri bajnokságban, de a középmezőny talán szorosabb, mint valaha. A negyedik és a kilencedik hely közötti erőviszonyok folyamatosan változó képet mutatnak az egyes pályákon, jelenleg a McLaren a „B-liga” legjobbja.

De vajon mekkora befolyása van Kimi Raikkönennek óriási tapasztalatával az Alfára? „Nem hinném, hogy annyira fontos szerepem lenne. Végső soron én csak egy pilóta vagyok, mint bármely másik istállónál. Nincs olyan nagy a csapat, mint ahol korábban versenyeztem, de megvannak a megfelelő eszközeink” – nyilatkozta a 2007-es világbajnok.

Kimi Raikkönen se többnek, se kevesebbnek nem tartja magát, mint eddig


„Egészen más helyzetben vagyunk, mivel nem mi magunk készítjük a motort és a sebességváltót, mint ahogyan például a Ferrarinál volt. Összességében jóval kevesebb emberrel dolgozunk együtt, de ha kivesszük a képletből a váltót és az erőforrást, mi sem vagyunk kevesen.”

„Néhány fontos területen jó lenne, ha többen lennénk, de úgy vélem, csapatunk még mindig folyamatosan bővül. Egy pár évvel ezelőtt egészen borzalmas helyzetben volt a gárda, ahhoz képest lenyűgöző, milyen messzire sikerült eljutniuk ilyen rövid idő alatt, kiváló fejlődéssel.”

„Minden a tanulásról szól, ezért nem hinném, hogy a helyzetem sokkal másabb lenne, mint a korábbi években. Talán néhány területen tudok segíteni a korábban felhalmozott tapasztalatommal, de nem érzem magam sem fontosabbnak, sem kevésbé fontosnak, mint amilyen korábban voltam” – mutatott rá Raikkönen, aki a hétvégi Spanyol Nagydíjon jó eredményre számít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: