DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem készül forradalmi újításokkal a Red Bull

A következő versenyhétvégére, Barcelonára legalábbis biztosan nem. Az energiaitalosok csapatfőnöke beszélt a fejlesztésekről, Max Verstappen pedig a hétvége célját osztotta meg a nagyközönséggel.

A csapatok általában Spanyolországban vetik be első fejlesztési csomagjukat az év során, és ez most sem lesz másképp: a Ferrari kijelentette, hogy új motorral érkezik Barcelonába, a Red Bullnál viszont ennyire nem nagy a készülődés a következő hétvége előtt.

Christian Horner elárulta, hogy csak apró változásokat fedezhetünk majd fel az autón: „Egy hajszálnyi fejlesztéssel készülünk: csupán a szokásos újítások lesznek az első és hátsó szárnyakon. Inkább fejlődésnek mondanám, mint forradalomnak.”

„Minden fejlesztéssel az egyensúlyra, a gumikopásra és az ezekkel kapcsolatos dolgokra koncentrálunk. Remek volt az abroncsaink élettartama (Bakuban), ugyanakkor egy kicsit szenvedtünk a felmelegítésükkel.”

 red-bull-a-barcelonai-fejlesztesekrol-2019



Max Verstappen szép emlékekkel érkezik meg Spanyolországba: „A következő versenyen visszatérünk Európába Barcelonába, ahol megnyertem első F1-es futamomat, így ez a helyszín mindig különleges számomra.”

„Mindenki tesztelt itt télen, ez pedig remélhetőleg segít majd az autó jó beállításában. Természetesen a hőmérséklet most más lesz, és mindenki hoz új alkatrészeket az autójára, így érdekes lesz látni, mennyire leszünk versenyképesek. A legfőbb dolog, hogy a lehető legjobb eredmény érjük el, és remélhetőleg csökkenteni tudjuk a különbséget az éllovasokhoz képest” – zárta Verstappen mondandóját, aki remekül szerepel, és az eddigiek alapján most is ott lehet a dobogó környékén, és rabolhat pár pontot a Ferrariktól vagy a Mercedesektől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: