DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton szerint a Ferrari is vb-esélyes

Bár nem szerepelt túl jól, és sokszor a taktika miatt alulmaradt az olasz istálló a Mercedesszel szemben, Lewis Hamilton továbbra sem írná le őket a világbajnoki címért folytatott csatában.

Nagyon erősen kezdte az évet a címvédő gárda: mindkét pilótájuk az első két helyen végzett az eddigi négy versenyhétvégén. A Ferrarival Bahreinben a technika babrált ki, ott biztos győzelemtől esett el a csapat, és azóta sem jön ki nekik a lépés, annak ellenére, hogy tisztán látszik: erős csomagjuk van.

A Mercedes ötszörös bajnoka négy futam után nem merné leírni a maranellói alakulatot: „Nem, még túl korai lenne azt mondani, hogy egyetlen riválisom van. A Ferrarinak jó tempója volt (Bakuban) az időmérőn és a szabadedzéseken. Ha az autóik úgy működnek, mint a mieink, a pilótáik pedig hasonlóan szerepelnek, mint mi, úgy gondolom, hogy sokkal közelebb lennének. De így is koncentráltnak kell maradnunk.”

 hamilton-a-harcrol-2019



„Nem hoztunk fejlesztéseket Bakuba, a Ferrari pedig igen, így egy kissé meglepő volt a teljesítményük. Érdekes lesz látni, ha mi is készülünk újításokkal, hogy alakul a dolog. Nem tudom megmondani, mi fog történni az év hátralévő részében, és megjósolni sem akarom, ki milyen irányba változhat” – nyilatkozott diplomatikusan a brit arról, mi történhet a jövőben.

Barcelona érdekes hétvége lehet az erőviszonyok alakulása szempontjából, mivel ide mindig fejlesztésekkel érkezik a csapatok nagy része.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: