DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egyre biztatóbb a Red Bull versenytempója

2018-ban nem gondoltuk volna, hogy a Red Bull már az első futamon dobogót szerez a Hondával. Azóta is megmaradt a jó forma, és Christian Horner joggal bízhat a további sikeres együttműködésben.

Bár a szezonnyitó óta még nem sikerült ismét a dobogón pezsgőzni, a jó forma kétségtelen: Max Verstappen zsinórban háromszor végzett a negyedik helyen, és többször is esélye nyílt rá, hogy a harmadik pozícióért csatázhasson. 

A holland remek versenyzése olyan pletykákat is megindított, hogy az ifjú versenyző távozhat a Red Bulltól, de Christian Horner cáfolta ezeket a híreszteléseket.

Az energriaitalos alakulat csapatfőnöke versenyzője mellett a Hondával is elégedett lehet: „Eddig nagyon pozitív. Erős versenyünk volt, és a motort egy kicsit nagyobb fokozaton tudtuk használni már vasárnap is. Ez része a fejlődésnek.”

 horner-a-honda-versenytempojarol



„Az előző erőforrással sem volt gondunk, azokat még használni fogjuk péntekenként. Arra készülünk, hogy idén háromnál több motort fogunk elhasználni. Ez is a része annak, hogy elkaphassuk őket (Mercedes és Ferrari), és nekik is a határokat kell feszegetniük, pontosan ezt is csinálják” – magyarázta a terveket Horner.

A brit szakember az előző hétvégéket is kiértékelte: „Melbourne-ben erős versenyünk volt, mivel Max tartotta Lewist a futam nagy részében. Bahrein már keményebb dió volt ennél, de sikerült felfedeznünk néhány dolgot, aminek köszönhetően javultunk is azóta. Kínában erősebb hétvégénk volt, Bakuban szintén, egyre jobb és jobb. Így olyan pályák után, amiken nem tudjuk kihozni az autónk erősségeit, már nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk Európába, ahol néhány helyszín kedvezni fog nekünk.”

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy valóban nem döntött rosszul a Red Bull, amikor a Honda mellett döntött, mivel eddig remekül alakul a két fél együttműködése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: