DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az olasz sajtó valósággal szétszedte a Ferrarit

Az olasz média ismételten darabokra szedte a Ferrarit, miután a Scuderia most is képtelen volt megakadályozni a Mercedes újabb kettős győzelmét. Vettelt az átlagosság bajnokának mondják.

A Ferrari egy újabb olyan hétvégén van túl, mikor előzetesen mindenki úgy látta, hogy nekik áll a zászló. A hosszú bakui egyenesek ugyanis egyértelműen az olaszok erőforrásának kedveztek, de ezúttal sem tudták győzelemre váltani ezt a fölényt a ferrarisok.

Charles Leclerc egészen addig a pole-pozíció legnagyobb várományosának tűnt, amíg a Q2-ben oda nem csapta az autóját, Vettel pedig jócskán elmaradt Bottastól és Hamiltontól. Bár a német a verseny urán dobogóra állhatott, a La Gazzetta dello Sport ezt írta róla: „Ez nem egy kirobbanó Vettel volt. Az ő dobogós helyezése csak egy apró vigasz.”

Vettel, az "átlagosság bajnoka"


A La Repubblica sem ment el szó nélkül Vettel sótlan teljesítménye mellett: „Vettel az átlagosság bajnoka lett, ami egyszerre vált előnyére és hátrányára is. Egyfelől nem tett kockára semmit, és inkább behúzta a pontokat, tanulva a tavalyi év hibáiból, és inkább „csöndben maradt”, minthogy kiessen. Még csak most térünk át Európába, de már adott a kérdés: nem dőlt-e el már most ez a világbajnokság?”

Leclerc-rel szemben már nem volt ennyire szigorú az olasz média, de a Ferrari a többi sajtóorgánumtól is kapott hideget-meleget. A Tuttosport szerint Leclerc ugyanis oroszlánként harcolt, és mindent kiadott magából és a gumikból a verseny alatt. A Corriere della Sera szerint pedig az Ezüst Nyilak ismét rávilágítottak, hogy kár volt a szezon előtt annyira ígéretesnek tartani a Ferrari autóját.

„A Ferrari nincs nagyon lemaradva, Leclerc ott van a tűz közelében, de Vetteltől többre van szüksége a csapatnak néhány gyors körnél. Egy rekordméretű, folyamatos megalázottság elviselhetetlen kell, legyen azok számára, akik a Ferrari versenyzőiként gondolkodnak, beszélnek, élnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: