DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: Van még ideje a Ferrarinak

Bár az elvárásokhoz és a téli teszten mutatott teljesítményhez képest kifejezetten gyengén kezdte 2019-et a Ferrari, de a csapat korábbi sikerkovácsa, a jelenleg a Liberty Mediánál ténykedő Ross Brawn szerint az olaszoknak van még ideje, hogy egyenesbe hozzák a szezonjukat.

A Ferrari téli teszteken mutatott teljesítménye alapján mindenki, talán maga a csapat is arra számított, hogy Sebastian Vettel vagy Charles Leclerc, illetve a csapat a világbajnoki címekért harcolhat. Ehhez képest a nagy rivális Mercedes négyből négy kettős győzelemmel kezdte a szezont, Sebastian Vettel és Charles Leclerc pedig összesen (!) tudtak eddig felmutatni három dobogós helyezést.

00118020_596



Sokan úgy vélték, hogy a Ferrari Azerbajdzsánban is rossz taktikai döntéseket hozott, a jelenleg az FIA sportszakmai vezetőjeként tevékenykedő korábbi sikerkovács, Ross Brawn viszont úgy véli, az olaszok jól tették a dolgukat. „Jól döntött a Ferrari azzal, hogy az időmérő Q2-es szakaszában a közepes gumival kvalifikált, hiszen a lágyabbik gumin jobb versenytempóra volt képes a pénteki nap alapján a Mercedes” - fogalmazott Brawn. „Ha Charles előlük tudott volna rajtolni (amire volt is esély), aztán csinálja a hosszú etapot (ahogy csinálta is), jó esélye lett volna elöl végezni, viszont nem volt szerencséje.”

Ahogy a Ferrarinak sem, viszont Brawn szerint ez is menthető. „Ha valaki a szezon első négy futama alapján mondana véleményt, érthető lenne a negatív válasz, miszerint nem látja, hogy akár csak két csapat esélyes lenne a vb-címre. Viszont hosszú még a világbajnokság, van esélye a Ferrarinak is, hogy összeszedje magát és visszavágjon. Jelen pillanatban viszont csak a Mercedes két versenyzője között van nyílt harc az elsőségért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: