Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 4. szombat
F1

Raikkönen: Ha mindenki betartja a szabályokat, nekünk is muszáj

Kimi Raikkönen magyarázatot adott a túlságosan hajlékony első szárnyára. Nem csalni próbáltak, hanem ez egy javított alkatrész volt. Bár előnye nem származott volna belőle, de a szabály az szabály.

A finn világbajnokot a futam előtti órákban, vasárnap zárták ki az időmérő edzésről, miután az FIA bevizsgálta az Alfa Romeo első szárnyát, ami egy fél milliméterrel hajlékonyabbnak bizonyult a megengedettnél.

A csapatfőnök meg is jegyezte, hogy a két autón ugyanaz a specifikációjú első szárny volt megtalálható Bakuban, így kissé értetlenül állt a probléma előtt: „Egyforma volt a két autón használt első szárny, Antonióéval még sem volt semmi probléma” – értetlenkedett Frederic Vasseur.Aztán végül Kimi Raikkönen volt az, aki magyarázattal tudott szolgálni arra a kérdésre, miért is lehetett szabálytalan a légterelő elem: „Alighanem a Kínában összeszedett sérülésnek lehetett hozzá köze” – mondta Kimi Raikkönen a futam leintése után.

„Megjavítottuk Shanghai után, mivel nem tudtunk volna újat készíteni belőle Bakura. Ami bizonyos, hogy ezektől a milliméterektől semmivel sem volt gyorsabb az autó. De persze a szabály az szabály, és ha mindenki más betartja őket, akkor ezzel együtt tudok élni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?