DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Ettől sokkal többre számítottam

Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi is nehéz versenyen van túl, miután a 7-8. pozíció helyett Giovinazzi csak a 17. helyről, Raikkönen pedig csak a bokszból indulhatott Bakuban.

Az Alfa Romeo ígéretes hétvége előtt állt, hiszen a Ferrari-motor nagy előnyt jelentett számukra a hosszú bakui egyenesekben, azonban Giovinazzi egy erőforráselem cseréje, Raikkönen pedig a szabálytalan első szárnya miatt volt kénytelen hátulról nekivágni az Azerbajdzsáni Nagydíjnak.

Kimi Raikkönen már a nyolcadik körben kiállt kereket cserélni, hogy kikerüljön a forgalomból, de onnantól már nehezebb dolga akadt: „Nem volt könnyű hétvége számunkra. Nyilvánvalóan nem az volt a tervünk, hogy a bokszutcából fogunk indulni, szóval ez az egy pont alighanem a maximum volt, amit kihozhattunk a mai napból.”



„Hamar kijöttem a bokszba, hogy kikerüljek a forgalomból, de utána már csak szenvedtem a gumikkal, nem igazán tudtam őket munkára bírni. Kissé csalódott vagyok, mivel ennél sokkal többre számítottam, de van egy olyan érzésem, hogy Barcelonában jobbak leszünk.”

Antonio Giovinazzi sem volt elégedett a hétvégéjével, ráadásul az olasznak még mindig nincs meg az első F1-es pontja. „Nagy kihívás volt ez a verseny. A 17. helyről indultam a büntetésem miatt. Túl sok időt veszítettem el a nagy forgalomban. Sajnálom, mivel nagyon jó volt egyébként a tempónk, de sajnos nem jött be a safety car egyszer sem, így esélyem sem volt odakerülni a top tízbe. Mostantól Barcelonára koncentrálok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: