DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo kinyírta a gumikészleteit

Bár a rutinos ausztrál nem ütközött a falnak, mégis értékes időt veszített a második szabadedzésen. Kétszer is durván elfékezte az abroncsait és már nem maradt használható szettje, de lassú is volt.

A gyári Renault istálló nem zárta valami fényesen az Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéjének pénteki napját, mivel a törölt első szabadedzés után a másodikon mindössze a tizenötödik, illetve tizenhetedik helyen végzett a két pilóta. Daniel Ricciardo zárt jobb helyen, mégsem lehet elégedett a produkciójával, hosszú etapot nem is tudott futni megtankolt autóval, mert előtte mindkét gumiszettet tönkrevágta.

A teljes napi termése ezért csak tizenhat kör lett, így péntekje a többiekénél is furcsábbra sikeredett. „Az utolsó fél órát, vagy talán még többet is elvesztegettem. Ezen a helyszínen általában ez azért történik meg valakivel, mert karambolozott. Nekem teljesen más az indokom, kockásra fékeztem mindkét szett gumimat, ezért sajnos nem is maradt már abroncsunk a hosszú etapra. Nem hiszem, hogy korábban bármikor is átéltem volna ilyet” – panaszkodott Daniel Ricciardo.

Ricciardo két ilyen elfékezéssel saját magát is nehezebb helyzetbe hozta


„Egyelőre nem jó a helyzet, inkább frusztráló, igaz, a pénteki nap legalább rávilágított néhány gyenge pontunkra, amin dolgoznunk kell. Nem mondanám, hogy túlzottan aggódom, de tény, hogy a szombati egyórás szabadedzésen különösen hatékonynak kell lennünk. Az R.S.19-es leszorítóereje egyelőre gyenge, de meg fogjuk oldani” – tette hozzá a tapasztalt ausztrál.

Néhány napja Nico Hülkenberg annak örült, hogy ugyan a versenyautó még nem megbízható, de remek tempóval rendelkezik. Bakuban egyelőre kevésbé örülhet, mivel a mezőny utolsó harmadában végzett mindkét autó 2,6, illetve 3,8 másodperces lemaradással az első helyen záró Charles Leclerc mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: