DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat feleslegesnek tartja a szabadedzéseket

A Toro Rosso pilótája alaposan összetörte autóját a pénteki második gyakorláson, amikor elveszítette uralmát felette a hetes kanyarban. Tény, hogy ez nem történt volna meg, ha nincs pénteki edzés.

Danyiil Kvjat mindössze kilenc kört tudott megtenni a második gyakorláson, és itt vége is volt a napjának. A hiba ellenére, vagy éppen azért, mert ez egy edzésen történt, az orosz elmondta, hogy teljesen feleslegesnek tartja a pénteki gyakorlásokat.

A Toro Rosso versenyzője a fentieket a következővel magyarázta: „Talán csak szombaton kellene a pályára mennünk. Őszintén szólva minden pályát jól ismerünk. Csak olyan helyszíneken kellene plusz idő, amik teljesen újak, pl: ha Vietnámban lenne versenyhétvégénk.”

 kvjat-az-edzesek-feleslegessegerol-2019



„De ez az F1 döntéshozóin múlik, akik szerint ez a legjobb mindenkinek. Minden pilóta más, valakinek talán szüksége van erre a plusz öt órára, de az nem én vagyok” – zárta tömör mondandóját Kvjat.

Az olasz gárda versenyzője pénteken töltötte be 25. életévét. Kérdés mennyire fogja befolyásolni a kevés pályán töltött idő a kvalifikációját és a futamát, mert elmondása szerint neki nincs szüksége edzésekre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: