DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Verstappen nagyon éretten versenyez idén

A Red Bull F1-es csapatfőnöke nem győzte dicsérni holland pilótája eddigi 2019-es teljesítményét, miközben úgy érzi, tempóból egyre közelebb kerülnek a másik két élgárdához is.

Eddig biztatóan alakul a Red Bull és a Honda kapcsolata, hiszen már rögtön az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon szerzett egy dobogós helyezést az alakulat Max Verstappen révén, aki aztán Bahreinben és Sanghajban is a negyedik helyen ért célba. A holland ezzel az egyéni tabella harmadik helyét foglalja el, megelőzve a Ferrarikat is. Christian Horner, az energiaitalosok csapatvezetője szerint mindez pilótája érettségét bizonyítja, hogy a még érezhető hátrányuk ellenére rendre kihozza a maximumot autójából és a lehetőségeiből:

verstappen-redbull-sanghaj-1



„Úgy vélem, nagyon éretten kezeli a helyzetet. Eddig három roppant erős nagydíjat teljesített idén: nyilván balszerencsés is volt, hogy nem állhatott dobogóra Bahreinben, Kínában pedig bepróbálkozott Sebastiannál a bokszkiállás után. Nagyon éretten versenyzett, és hazahozta az autót a negyedik helyen” – idézi Hornert a Crash.net szakoldal. „A pontgyűjtésről szól ez a szakasz, még mindig nem jelentős a lemaradás az előttünk állókhoz képest, ráadásul mindkét Ferrarit megelőzi a tabellán pillanatnyilag, de még elég hosszú a szezon. Fontos, hogy ne veszítsünk sokat az idény ezen szakaszában.”

Horner nemrég kijelentette, hogy Helmut Marko tanácsadó optimizmusa ellenére még nem a győzelmeket veszik célba, hanem a felzárkózást, annak terén viszont jól haladnak szerinte: „Minden a fejlődésről szól. A célunk az idei évre az volt, hogy csökkentsük a távolságot a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest, és pontosan ezt is tesszük. Elválasztottuk a Ferrarikat Kínában, és egyértelműen közeledtünk tempóban a Mercedeshez is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: