DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Giovinazzi sokat tanul Raikkönentől

Az Alfa Romeo olasz pilótája, Antonio Giovinazzi elmondta, hogy két év után nem egyszerű újra felvenni a versenyzők ritmusát, Kimi Raikkönen jelenléte pedig segít neki jobbá válni.

Az elmúlt éveket a Ferrari és a Sauber tesztpilótájaként töltötte Antonio Giovinazzi, legutóbb pedig 2017-ben állt rajthoz a Kínai Nagydíjon, mikor Pascal Wehrleint helyettesítette, azonban az ifjú olasz az időmérőn és a versenyen is összetörte autóját.

Giovinazzi arra panaszkodott, hogy nem egyszerű visszaszokni a versenyzők bőrébe ennyi idő után, hiszen nem csak arról szól az egész, hogy beül az autóba, aztán nyomja, ami a csövön kifér.

„Olyan sok dolog van, amit meg kell tanulni. Nem csak a gyorskör létezik, meg kell tanulnink azt is, hogyan vezessünk a kivezető körön, hogyan melegítsük fel a gumikat és a fékeket, miként kezeljük a körülöttünk lévő forgalmat” – mondta Giovinazzi a GPFans oldalának.



„Rendkívül összetett ez az egész, szóval ez nem fog menni egyről a kettőre. Időre lesz szükségem, míg megtanulom ezeket a dolgokat. Nem egyszerű két versenyzés nélküli év után visszaszokni ebbe. Rajta vagyok, hogy ezen javítsak, és minél jobb versenyző legyek ezáltal.”

Az olasz versenyző annak is örül, hogy Kimi Raikkönennel osztozik a garázson, hiszen így egy világbajnokkal tudja összemérni magát: „Az, hogy Kimi a csapattársam, egy jó kiindulási pont számomra. Mikor megállok, meg tudom nézni az adatokat, és összevethetem kettőnk eredményeit, így látom, hol tudnék még javítani. Tovább folytatom ezt a munkát, és előbb vagy utóbb biztosan minden összeáll majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: