DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brundle: A Ferrari megtörheti Leclerc-t

Martin Brundle, a Sky szakértője attól tart, hogy a Ferrari csapatutasításai megtörhetik Charles Leclerc-t, aki így egy sokra tartott tehetségből egy második számú pilótává válhat.

Leclerc a két héttel ezelőtti Bahreini Nagydíjon is, és most Kínában is Sebastian Vettel elé került. Előbb viszont egy műszaki meghibásodás fosztotta meg élete első győzelmétől, az 1000. futamon pedig a Ferrari csapatutasítása miatt szenvedett hátrányt.

Martin Brundle szerint a Ferrarinak át kellene gondolnia azon döntését, hogy kit is támogat a szezon során, hiszen Leclerc tempója nagyjából azonosnak tűnik Sebastian Vettelével. „Az volt az általános meglátás, hogy Sebastian Vettel autójának beállításai jobbak, azonban Leclerc lerajtolta őt. Viszont amikor Vettel bekerült a másik Ferrari szélárnyékába, a csapatnak valamit lépnie kellett.”



„Arra utasították Leclerc-t, hogy engedje el maga mellett Vettelt, ami nyilvánvalóan megalázó és frusztráló volt a monacói számára, különösen a két hete történteket követően. Nem kellene, hogy ártson a Ferrari Leclerc hitelességének, és az sem hiányzik, hogy egy másodhegedűst csináljanak belőle. Ez komoly mentális károkat okozhat, amit nehéz a visszájára fordítani” – mondta a Sky szakértője, s ha visszaemlékszünk Felipe Massa karrierjére, láthatjuk, hogy igazat mond a brit.

„A Ferrarinál meglepően határozottak voltak az idei csapatsorrendet illetően, hiszen előre megmondták, hogy Vettelt fogják támogatni, amivel szeretnének elkerülni néhány múltbéli esetet, mely bonyodalmat okozott. Viszont ez nem oldja meg azt a problémát, hogy Leclerc is gyors, ráadásul ő a saját pilótájuk, a Ferrari neveltje.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: