DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: A Ferrarira visszaüt a csapatutasítás

Darázsfészekbe nyúlt a Scuderia, vélekedik a Mercedes főnöke: az is elképzelhető, hogy ezután a pilóták követelnek majd helycserét. Ugyanakkor megérti, ami a rivális csapatnál folyik, hiszen Maranellóban és Brackley-ben is két „alfa versenyző” szolgál.

A Kínai Nagydíjon újra csapatutasítást adott ki a Ferrari, belenyúlva a pilóták közti szabad versenybe: ezúttal Charles Leclerc-t a gyorsabbnak tartott Sebastian Vettel elengedésére kérték az első etapban. Mint a folytatás mutatja, nem teljesen indokoltan, hiszen Vettel nem tudott elszakadni Leclerc-től. A rivális Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy gondolja, a Ferrari döntése később fog visszaütni.

„A helyzet természetesen trükkös, mert egy csapat azt szeretné, hogy a gyorsabb autó levadássza az ellenfeleket. Sebastian azt mondta, abban a pillanatban ő a gyorsabb, ezért megfordították a sorrendet. Ezt meg is értem” – nyilatkozta Kínában Wolff, akit a gpfans.net idéz.



„Mégis, ha valaki egyszer ilyen dolgokba kezd, az komplikációkkal járhat. Precedens teremtődik, amivel darázsfészekbe nyúlnak, hiszen a hátul levő autó mindig elmondhatja, hogy ő tudna gyorsabb lenni az előrébb levőnél.”

Wolff tudja, milyen következményekkel járhat egy csapatutasítás, hiszen a tavalyi Orosz Nagydíjon nagy visszhangot vert, mikor Bottasnak át kellett adnia a győzelmet Hamiltonnak.

„Nem egy könnyű helyzet. Mi is átéltük ugyanezt Nicóval és Lewisszal, ahogy Valtterivel és Lewisszal is. Így jutottunk el a mai állapotig, amikor keményen hajszolják egymást és azt is megkockáztatják, hogy talán nem fejezik be a versenyt. Tehát nem egyedül a Ferrari problémájáról van szó. Minden csapatnál ez a helyzet, ahol két alfa versenyző van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: