DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly még mindig elégedetlen

Harmadik próbálkozásra végre sikerült a Q3-ba kerülnie Pierre Gaslynak Kínában, ám továbbra sem elégedett maradéktalanul, ezt a Verstappen mögötti látványos hátránya is mutatja.

Az eddigi versenyhétvégéken egyáltalán nem villogott a Toro Rosso tavalyi felfedezettje, általában jóval lassabb, mint csapattársa, Max Verstappen. Ez Sanghajban is így történt, de legalább a harmadik sorba kvalifikálta magát a fiatal francia. Így közvetlenül holland csapattársa mellől rajtolhat, akitől így is több, mint nyolc tizedet kapott. A Red Bull (és a Haas is) rosszul számította ki az időt a Q3 végén, a két Mercedes annyira lassú tempót diktált a felvezető körön, hogy nem értek át a vonalon a zöld lámpánál, így négyen nem futhattak még egy mért kört, a Haasok egyet sem.

„Még nem igazán lehetek nyugodt, de legalább kicsit előrébb rajtolhatok, mint a korábbi versenyhétvégéken. Ez volt a legtöbb, amit ma kihozhattam magamból, Max egész hétvégén fantasztikusan ment, én továbbra is kicsit szenvedek a Red Bull-lal” – értékelte hatodik pozícióját Pierre Gasly, aki a pole-pozíciót szerző Valtteri Bottas mögött több, mint 1,3 másodperccel maradt el.

A két Red Bull is áldozatául esett a Mercedesek lassú felvezető körének


„Hamarosan eljuthatok oda, ahova szeretnék, vannak már pozitív jelek. Innentől a holnapi versenyre összpontosítok. Nehéz megfogalmazni, pontosan mi a gond, bőven vannak területek, ahol fejlődnünk kell, nem könnyű vezetni az autót, nem úgy viselkedik, ahogy szeretném.”

„A mai célkitűzést teljesítettük, meg akartam szerezni a hatodik helyet a rajtrácson, ez pedig sikerült is. Közben azon dolgozunk, hogy valahogy jobban érezzem magamat az autóban. Bőven van még hova fejlődnünk, ez hosszabb munka lesz, de most már innentől a holnapi versenyre koncentrálok” – tekintett előre a francia pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: