DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg nem akarta megsérteni Verstappent

A múlt héten igencsak félreérthető kijelentést tett a fiatal hollandra a 2016-os világbajnok. Továbbra is fenntartja, hogy a Red Bull-pilóta nárcisztikus, ám ezt pozitív értelemben gondolta.

A Bahreini Nagydíj előtt olvashattuk Nico Rosberg véleményét az ötszörös futamgyőztes Max Verstappenről, hogy önimádó és ha felcsapnánk a szótárat a nárcisztikus kifejezésnél, akkor éppen a Red Bull pilótáját találnánk ott meg egy az egyben.

Azóta néhányan megtalálták Rosberget ezen kijelentése miatt, így kénytelen volt pontosítani. Véleményét fenntartja, de egyáltalán nem támadásnak szánta, hanem pozitív kicsengéssel értette a megfogalmazást, ami inkább előnyt jelent a holland számára, mint hátrányt.

Rosberg nem leszólni akarta Verstappent


„Valójában a kifejezés pozitív oldalára gondoltam. Azt akartam ezzel mondani, hogy ez neki inkább óriási erőssége, mivel védelmet nyújt számára a Formula-1 nagyon extrém világában. Ha az embernek nagy a hite önmagában és hasonló mértékű önbizalommal rendelkezik, az csak előny” – magyarázta Rosberg a Sky F1 kérdésére.

„Továbbra is tartom magam a kijelentésemhez, hogy ő ilyen. Ha valaki hatszor hibázik, aztán hetedszer is ugyanazt a hibát elköveti, aztán hirtelen képes mindenen változtatni és remekül teljesíteni, ahogy ő tavaly, akkor biztos, hogy átkozottul magabiztos” – tette hozzá a 2016-os bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: