DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg szerint Verstappen önimádó

Nico Rosberg a fiatal holland tehetségét a legkevésbé sem vitatja, de úgy véli, az önhittség szobrát Max Verstappenről mintázták. Ugyanakkor ez magabiztosságot is ad számára, ami előny.

A 2016-os világbajnoknak nem volt könnyű dolga pályafutása Mercedesnél töltött időszakában. Először a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel kellett megküzdenie csapaton belül, majd megkapta az egyik legnagyobb tehetséggel megáldott pilótát maga mellé, Lewis Hamiltont.

A modern Formula-1-ben csak a kemény jellemek maradhatnak talpon, nincs ez másképp Max Verstappennel sem. Az elmúlt években nagyon sokszor kritizálták az ifjú hollandot túlzottan agresszív vezetési stílusa miatt, a tavalyi év első harmadában gyakorlatilag minden versenyhétvégén elkövetett legalább egy komoly hibát, Kanadától kezdve azonban a Red Bullon belül is átvette a domináns szerepet.

Verstappennek előnyére válik a nárcisztikusság?


Sosem volt probléma az önbizalmával, így gondolja Nico Rosberg is. „Ha valaki felcsapja a szótárat és rákeres a nárcisztikus szóra, Max Verstappent fogja ott megtalálni. Igaz, működik neki a dolog, ráadásul hatalmas tehetséggel bír. Ennek köszönhetően pedig folyamatosan sikeres” – fogalmazott a három évvel ezelőtti világbajnok.

„Ha valaki különösen önhitt, az akár plusz erőt és erős jellemet is jelenthet. Hogy lehet az, hogy valaki sosem kételkedik saját magában? Akkor sem, ha ugyanazt a hibát hatszor is elköveti, hetedszer is beleesik ugyanabba.”

A Mercedes csapatfőnöke is hasonlóan gondolja. „Ez része az életének, amibe mi nem láthatunk kívülről bele, például az édesapjával való viszonyát is értem ezen. Úgy gondolom, Jos mindig őszinte, nyílt visszajelzést ad fiának és nem fogja vissza magát. Max viselkedése magabiztos, ne felejtsük el, hogy még nagyon fiatal. Amint idősödni kezd, egyre inkább felnő és érettebbé válik. Kontroll alatt fogja tartani az érzelmeit, a dühét. Emlékezzünk vissza, amikor mi voltunk 19-20 évesek, hogy éreztük magunkat. Mindig vegyük figyelembe Max életkorát” – ecsetelte véleményét Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: