DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Évkönyv az ország-világ legjobbjaival

A nemzetközi és hazai autósport legfontosabb szériáival foglalkozik az Autósport évkönyv, melynek egyik legérdekesebb szekciója a TOP50 magyar autóversenyző ranglistája. A legjobbak legjobbjait éves gálán tüntetik ki, melyet már kétszer rendeztek meg.

Az Autósport évkönyv ötlete 2015-ben született meg az Autósport és Formula Magazin, valamint a Formula.hu szerzőinek fejében: egy olyan kiadványt álmodtak meg, amely év végén a lehető legnagyobb alapossággal lefedi a fontos nemzetközi és hazai versenysorozatok szezonjának történéseit.

top50 gala_resize



Az első kiadás és az azóta megjelent három évkönyv egyrészt azt hivatott bemutatni, hogy a vitathatatlanul legnépszerűbbnek számító Formula–1-en túl is mennyire változatos és színvonalas a motorsport világa, másrészt pedig nem titkolt célja az is, hogy a magyar autóversenyzők közül olyan pilótákat is megismertessen a szélesebb közönséggel, akik viszonylag ritkán kerülnek a reflektorfénybe.

Már az Autósport évkönyv 2015-ben helyet kapott a TOP50 magyar autóversenyző ranglista, amely a hazai eredményeket gyarapító pilótákat rangsorolta az év során elért sikerek alapján, tekintetbe véve természetesen, hogy milyen szintű és presztízsű sorozatban szerepeltek. A rangsort a túraautó-világbajnokság privát nyertese, Michelisz Norbert zárta az élen.

Autosport_Evkonyv_2015-2016-2017-2018_egyben_terv01

A TOP50 rangsor a későbbi kiadásokban változatlanul helyet kapott az évkönyv lapjain, sőt egyre nagyobb publicitással övezve növekedett: 2016-ban sajtótájékoztatót tartottak a legjobb helyezettek részvételével, 2017-ben pedig már gálaesten vette át trófeáját az első 12 és a különdíjasok.

Casio-gála_01

2018 decemberében másodszor rendezték meg a TOP50 gálát, kihirdetve a sorrendet, amelyet először nem Michelisz Norbert, hanem a rali Európa-bajnokságon sikerrel szereplő Herczig Norbert zárt első helyen. A Casio volt a rendezvény egyik partnere, amelyen Az Autósportért különdíjat kapott a Hungaroringen megsérült önkéntes pályabíró, László Attila is.

A Casio Edifice több mint egy évtizede a Formula-1 szponzora és a Scuderia Toro Rosso hivatalos partnere. Az autóverseny elkötelezett támogatójaként most olyan nyereményjátékot indított a Casio Edifice, melynek keretében egy szerencsés Formula-1-rajongó egy Casio limitált Toro Rosso Edifice karórával lehet gazdagabb. A résztvevőknek a Casio Edifice Magyarország Instagram oldalán közzétett bejegyzést kell kedvelniük és válaszolniuk kell a feltett kérdésre.

Kattints a linkre és válj esélyessé a nyereményre Te is:

https://www.instagram.com/p/Bvyy92_FVrD/

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: