DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: A Ferrari megoldotta problémáit

Mint mindenki, a Red Bull is visszafogott tempót mutatott a Ferrarihoz képest, így Max Verstappen szerint is az olasz csapat lesz az, akit le kell győzni ezen a hétvégén.

Bár Mattia Binotto elmondta, valószínűleg mást próbálgattak, mint a többiek, és emiatt alakult ki a Ferrari nagy fölénye Bahreinben, a riválisok tartanak tőle, hogy a maranellóiak fölénye egész hétvégén megmarad.

Max Verstappen a Red Bull versenytempójában bizakodik a pénteki nap után: „A hosszabb etapokon versenyképesnek tűntünk a közepes gumikon, amit valószínűleg a legtöbbet fogunk használni a versenyen. Még van tennivalónk a beállítások terén, különösen azért, mert talán csak egy lehetőségünk lesz a jó körre egy szett gumin az időmérőn.”

 verstappen-a-bahreini-szabadedzesekrol-2019



A holland szerint nagyot lépett előre az olasz rivális a szezonnyitó óta, és őket kell majd elkapni Bahreinben: „Úgy tűnik, hogy a Ferrari a melbourne-i problémákat megoldotta, jelenleg a leggyorsabbnak tűnnek, és hozzájuk képest kell csökkentenünk a különbséget.”

„Rendben ment a péntek, de lehetett volna jobb is. A közepes keverékeken versenyképesnek tűntünk, és a leggyorsabb lehettem volna az első egykörös etapomon, de akadt egy kis gondom az utolsó kanyarban, ami két vagy három tizedbe került. A leglágyabb gumin nem volt elég tapadásom, tehát azt kellene megnézni, hogyan tudunk ebből többet kihozni” – elemezte a keverékekkel kapcsolatos tapasztalatait Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: